Rektorbloggen

Bildet kan inneholde: klær, flagg, smil, frakk, mennesker.
Publisert 17. jan. 2021 18:32

Starten på 2021 har vært sterkt preget av USAs demokratiske og politiske utfordringer. I helgen kom derimot en oppløftende nyhet, nemlig lanseringen av Biden/Harris nye «science team» og deres vitenskapsambisjoner. Sceneskiftet i det hvite hus markerer en klar forbedring for vitenskapens rolle i Washington. Heldigvis!

Publisert 4. jan. 2021 19:14

Norske studenter er på vei til sine studiesteder og inn i et nytt semester. De ser fram til en vår der de skal tilegne seg kunnskap i møtet med forskere og medstudenter, treffe nye mennesker, utfordres og finne venner for livet. Universitetene skal gjøre alt for å sikre dem et trygt og godt læringsmiljø. Vi har lært hvordan vi kan gi trygg undervisning også under en pandemi, og vi vet at det er viktig for læringen at studentene også møtes fysisk. Først publisert i VG.

Bildet kan inneholde: natt, vindu, by, by, offentlig område.
Publisert 1. jan. 2021 10:23

«Den største svikten for forskningsbasert politikk på en generasjon». Sir Richard Horton, redaktør i The Lancet, er ikke nådig i sin tidlige dom over verdens møte med korona-pandemien. Utsagnet fra april kan virke paradoksalt i en tid hvor hele verden gleder seg over at vaksineringen er i gang - tidligere enn mange optimister våget tro. Likevel er utsagnet verdt en ettertanke. Innlegget er først offentliggjort i Khrono.

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.