Rektorbloggen

Bildet kan inneholde: nyheter, tekst, avis, font, media.
Publisert 11. nov. 2019 12:19

Thirty years after the fall of the Berlin Wall, the hope of the revolutionaries of 1989 for a better world does not appear to have materialised. But that should not take away the extraordinary courage of those who took to the streets in the autumn of 1989, writes Jan Palmowski, Professor of Modern History in the School of Modern Languages and Cultures at the University of Warwick.

Bildet kan inneholde: gul, blond, mote, design, moro.
Publisert 4. nov. 2019 09:00

I den store satsingen på studiekvalitet og læringsmiljø er studentenes stemme avgjørende. Derfor håper jeg så mange som mulig svarer på Studiebarometeret, undersøkelsen som pågår i disse dager.

Bildet kan inneholde: dress, sosial gruppe, formelt antrekk, mann, begivenhet.
Publisert 31. okt. 2019 18:02

Vi har i dag feiret den frie og grunnleggende forskning. En forskning som er helt sentral for å sikre disruptive nye tanker, problemforståelser, ideer og løsninger. Vi må som samfunn hegne om den frie og nysgjerrighetsdrevne forskningen; og vi må som universiteter jobbe langsiktig og tålmodig.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, nettside.
Publisert 27. okt. 2019 14:35

The original Magna Charter Universitatum was fuelled by concerns over ‘economisation’ of higher education. The new one now being debated needs to address with clarity the need for university autonomy and academic freedom in times when political extremism, populism and nationalism are on the rise. First published in University World News 26 October.

Bildet kan inneholde: bildetekst, tilpasning.
Publisert 27. okt. 2019 14:26

Bygninger står for en tredjedel av alle klimagassutslipp og 40 prosent av verdens energibruk. Bærekraftige bygninger handler om materialbruk, avfallshåndtering, transport, energibruk og forurensing. Universitetet i Oslo er en stor byggherre. Vår visjon er at UiO skal ha en eiendomsutvikling og -forvaltning som er klimanøytral. Her følger fire utvalgte eksempler. Innlegget ble først publisert i Universitas 25 oktober.

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.