Rektorbloggen

Bildet kan inneholde: snø, transportere, geologisk fenomen, kjøretøy, vinter.
Publisert 14. jan. 2020 20:39

Arktis og nordlyset har preget UiOs lange historie, ikke minst gjennom verdensledende forskere som Fridjof Nansen og Kristian Birkeland. Nordområdene et stort og viktig forskningsfelt ved UiO. Mindre kjent er kanskje vår aktivitet på den andre siden av jorda, i Antarktis. Sørlysforskingen jeg denne uken hadde æren av å lære mer om ved det lite prangende, men faglig sterke Troll Ionosheric Observatory, etablert i 2018, er kun ett eksempel.

Publisert 7. jan. 2020 08:54

Er du fast, vitenskapelig ansatt ved UiO? Nå kan du søke om status som merittert underviser!

Bildet kan inneholde: maleri, kunst, barnekunst, akvarellmaling, visuell kunst.
Publisert 31. des. 2019 09:59

Hva vil prege det kommende tiåret? Dype utviklingstrekk fra det tiåret vi har lagt bak oss, vil også kjennetegne tiden som ligger foran oss - en enda mer akutt klimakrise - store befolkningsbevegelser - overgangen til en mer kunnskapsbasert økonomi - sosiale ulikhetsprosesser. Men mye er usikkert og langt fra alt lar seg forutsi. Publisert i Khrono.

Bildet kan inneholde: natt, publikum, tre, lighting, offentlig område.
Publisert 20. des. 2019 10:45

Nok et år med fantastiske resultater nærmer seg slutten. Det får vi til på grunn av dere – menneskene som utgjør UiO.

Bildet kan inneholde: offentlig tale, eyewear, briller.
Publisert 15. des. 2019 11:12

Torsdag 12. desember kreerte UiO årets siste doktorer. Lena Gross talte på vegne av de nye doktorene. Her er hennes tale.

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.