Rektorbloggen

Publisert 7. des. 2019 19:25

Kyrre Lekve i Simula går høyt på banen om at universitetenes Technology Transfers Offices (TTOer) er feilslått og bør legges ned. Det mener vi er en uklok påstand basert på et tynt beslutningsgrunnlag. Innlegget er først publisert i Khrono

Bildet kan inneholde: hvitkrage-arbeider, business, dress, formelt antrekk.
Publisert 28. nov. 2019 13:27

5.–12. desember er det klart for Oslo Peace Days for andre gang. Det blir dager fylt av debatter og foredrag, og ikke minst hedringer av dem som står fremst på barrikadene i kamp for fred, ytringsfrihet, religionsfrihet og menneskerettigheter.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, samfunnet, ungdom, sittende, begivenhet.
Publisert 25. nov. 2019 09:49

Dette var ett av sentrale spørsmålene som ble diskutert på UiOs årlige utdanningskonferanse på Blindern på fredag.

Publisert 23. nov. 2019 12:19

Critical thinking has never been more important than it is today – when the world is facing enormous governance challenges. And to be able to contribute to the solutions of these challenges, universities need to protect academic freedom, both at home and abroad.

Publisert 22. nov. 2019 13:48

Klimaendringene krever grønn omstilling. Hvordan kan forskning bidra til at den blir inkluderende og bærekraftig for både klima, økonomi og samfunn? Vår tverrfaglige satsing UiO:Energi inviterer til konferanse hvor fagfolk fra inn- og utland stiller til debatt.

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.