Rektorbloggen

Bildet kan inneholde: begivenhet, konvensjon, publikum, bygning, rom.
Publisert 18. okt. 2019 12:03

Et velfungerende byråkrati er avgjørende for en velfungerende politisk orden og velferdsstat. Men hvilken kompetanse trenger fremtidens byråkrat, hva slags kunnskap er relevant for politikk og forvaltning og hvor får man den fra?

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje.
Publisert 16. okt. 2019 07:18

Engasjementet er stort, og det er bra! Mange vil gjerne vite hva som skjer videre med klima- og miljøarbeidet, og hva UiO har gjort så langt. Her kommer en første gjennomgang med noen eksempler. Innlegget ble først publisert i Universitas 16. oktober. Innlegget vil følges opp med flere innlegg som går i mer detalj på utvalgte problemstillinger. Noen som viser hva som gjøres her og nå, og noen som ser fremover.

Bildet kan inneholde: håndtere, religiøst institutt, rite, cardinal, begivenhet.
Publisert 14. okt. 2019 07:27

Core academic values are the bedrock of the new UiO strategy - currently being written - for the coming decade. By 2030 yet another 70 000 students will have graduated from UiO. By 2030 new frontiers of science have been opened up by our researchers through cooperation with our partners. By 2030 our efforts have contributed to the protection of the global climate and the world’s sustainability. This is our academic responsibility. A responsibility that builds on academic freedom.

Bildet kan inneholde: team, sosial gruppe, t skjorte, begivenhet.
Publisert 11. okt. 2019 18:41

Åpen forskning er et sentralt tema på den internasjonale forskningspolitiske agendaen. Dypest sett handler åpen forskning om demokratisering av kunnskap. Helt konkret innebærer det å gjøre forskningen tilgjengelig og å dele kunnskap på tvers av sektorer, samfunnslag og landegrenser. Å åpne forskningen er å sikre kritiske fornufts- og kunnskapsgrunnlag for et demokratisk styresett. Begrepet «åpen forskning» brukes imidlertid stadig oftere også på andre måter; og ser nå ut til å romme svært ulike og noen ganger motstridende mål. En noe kortere versjon er publisert i Morgenbladet 11 oktober 2019.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, parallell.
Publisert 10. okt. 2019 17:59

UiO er Norges fremste universitet med langsiktig grunnleggende forskning som styrke. Forskningen og kunnskapen må tas i bruk; gjennom formidling, gjennom bidrag til kunnskapsinformerte beslutninger og gjennom bidrag til nytt og etablert kunnskapsbasert arbeids- og næringsliv.

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.