Rektorbloggen

Publisert 13. okt. 2018 20:31

I think we understand the science. I think we understand the economics of abatement. We understand pretty much the damages. But we don’t understand how to bring countries together. That is where the real frontier work is going on today.

Publisert 12. okt. 2018 18:51

Det var interessant å være tilbake ved Nagoya University denne uken. Jeg tilbrakte min post.doc. periode der. Det universitetet jeg møtte denne uken opplever jeg som radikalt forskjellig fra universitetet jeg forlot i 1990.

RITMO er en ny SFF ved UiO, og en av våre tverrfaglige suksesshistorier
Publisert 12. okt. 2018 08:23

For å utvikle Universitetet i Oslo (UiO) til et enda bedre europeisk forskningsuniversitet er tverrfagligheten et sentralt tema. De faglige mulighetene er åpenbare, men likevel vet vi at det finnes mange barrierer mot tverrfaglighet i praksis.

Publisert 8. okt. 2018 20:18

Jeg vet vi skal si tre positive ting før vi problematiserer det som er negativt. Ja, vi er glade for at tidligere lovnader følges opp.  Og - ja - jeg vet det er mye vilje i vår regjering - men i dag er jeg skuffet. Det handler om fremragende forskning og det handler om skjør verdensarv. Jeg hadde ærlig talt forventet bedre.

Bilde av Frode Vartdal
Publisert 5. okt. 2018 13:42

Anders Jahres medisinske hovedpris utdeles til professor Claes Ohlsson ved Sahlgrenska Akademiet i Gøteborg, mens prisene til yngre medisinske forskere går til Martin R. Jakobsen ved Aarhus Universitet og Espen Melum ved Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo. Prisene gis for banebrytende forskning som vil kunne legge grunnlaget for bedre behandling av flere typer sykdom.

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.