Vårens vakreste

Tusen takk til alle som farget Oslos gater UiO-røde i går - til alle UiOere som løp! Dette var herlig morsomt; underveis ja - men ikke minst før og helt sikkert etter. Jeg finner 43 lag med UiO i navnet i resultatlistene. Men det er selvsagt flere. Jeg fant feks 11 lag i regi Oslostudentenes idrettsforening (OSI) og i regi studentforeningene. Og det er sikkert ett knippe til. Flere løper dessuten for vennelag, nabolag etc. Vi er rause og sier det må ha vært 1000 UiO løpere med!

Noen av UiOs mange glade løpere. Klikk på bildet for større versjon. Foto: Morten Kanne-Hansen/UiO

Tusen takk til vår fantastiske stab som organiserer løpetrening og pizzafest i Frokostkjelleren med samme selvfølgelighet som æredoktorkreering i Aulaen. De samarbeidet godt med UIOBIL vårt bedriftsidrettslag, og med arrangøren IL Tjalve.

Det nytter ikke å oppfordre til løpedugnad uten å stille opp selv. Klikk på bildet for større versjon.

Min motivasjon er enkel. Slik jeg ser det er både løping og sosialt samvær helsebringende. Derfor legger vi til rette for trening i arbeidstiden, og derfor oppfordret vi alle til å lage kollegiale Holmenkollstafett-lag. Vi vet det er lettere og morsommere å trene sammen! Vi hadde tro på at dette skulle bli et tilbud for alle UiO-ansatte; fra de meste aktive til de som aldri har trent.

Derfor hadde vi inspirasjonsseminar i januar med Eystein Enoksen, professor ved Norges Idrettshøyskole (NIH), og en nestor innen norsk friidrett, og løpetrening med arrangørklubben Tjalves, Matias Lavik. Det fungerte. Mer enn 50 % av våre løpere løp for første gang! Gratulerer og takk for innsats.

Raskeste lag kom fra matematisk institutt, og de fikk vandrepokal og sjokolademedaljer. Men vi vet at det raskeste laget har flest menn på laget. Neste år skal vi også premiere det raskeste laget med flest kvinner på laget.

Pizzafest i Frokostkjelleren. Sol som seg hør og bør. Klikk på bildet for større versjon.

Likevel. Det viktigste er å delta! Derfor delte vi også ut lagpremie og individuelle premier for størst innsats. Selvsagt ved loddtrekning, for her er det mange som har brutt noen fysiske og psykologiske barrierer. Det er nervepirrende å stille til start. Jeg var selv langt mer nervøs før start i går enn jeg er når jeg skal tale i aulaen!

Men likevel, jeg stiller selvfølgelig til start neste år også. Ingen tvil! Skal jeg dømme fra alle de sprudlende løperne som gjorde pizzafesten til en skikkelig fest, så er det mange som gjerne gjentar suksessen.

PS! Det var fler enn oss som løp - her finner dere bilder fra dagen.

Publisert 6. mai 2018 09:13 - Sist endret 22. juni 2018 09:28
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.