Holmenkollstafetten 2019 - UiO er klare!

Idag er det fem dager til startskuddet går for Holmenkollstafetten 2019. UiO topper innsatsen fra i fjor med 48 lag i aksjon førstkommende lørdag.

Fjorårets UiO-løpere i Holmenkollstafetten

Her er fjorårets UiO-løpere i Holmenkollstafetten. I år stiller UiO med enda flere lag og løpere. Foto: UiO / Morten Kanne-Hansen

Like sikkert som at bladene springer ut om våren, gjør også løpere det. Og i hver krik og krok av det langstrakte landet vårt arrangeres det løp.

Nå står det største av dem alle for tur - Holmenkollstafetten.

Stafetten er også Norges største idrettsarrangement. 3400 lag og over 50 000 løpere fra hele landet, fra alle sektorer, i nesten alle aldre samles en lørdag i mai for å sette hverandre i stevne.

Norges sprekeste universitet (ikke kvalitetssikret påstand, kun subjektiv mening fra en stolt rektor) står selvsagt på startstreken med nesten 50 lag i røde løpeskjorter. Mottoet fra i fjor gjelder like fullt i år. "Med kunnskap i toppen og kraft i beina."

Vi løper stafett av mange grunner. For å ha det morsomt med kolleger, for å toppe innsatsen fra fjoråret, eller for å bruke den som en gylden anledning til å komme i bedre form.

Stafettdeltakelsen har motivert meg til å klemme inn noen ekstra treningsøkter gjennom vinteren. Opplevelsen fra fjoråret, satt i lenge som inspirasjon for høstens trening.

Jeg gleder meg til atter en gang å se byen fylles opp av glade rødkledte og spreke UiO- ansatte med svetteperler i pannen og smil om munnen. Jeg håper også at alle vil delta på den sosiale arrangementet i frokostkjelleren etter gjennomført stafett.

Der vil det bli lett mat, ølservering og prisutdeling.

Meld deg på om du ikke allerede har gjort det!

Trenger du litt inspirasjon eller støtte mot flagrende sommerfulger i magen kan du lese råd fra erfarne stafettløpere i denne aktueltsaken.

Jeg tok spesielt til meg rådet om å ta både opptreningen og selve løpet i eget tempo, og at det er fint å pushe seg litt, men unngå skader.

Og at det viktigste er å ha det gøy!

Trenger du å få de praktiske detaljene under kontroll så har Holmenkollstafetten laget en egen side med all praktisk info som du trenger.

Da gjenstår det bare å si lykke til og velkommen til fest etterpå!

Jeg gleder meg, og rektor eller ei, jeg har også sommerfugler i magen.

Tvi tvi til alle UiO-løpere!

Av Svein Stølen
Publisert 6. mai 2019 11:14 - Sist endret 7. mai 2019 12:21
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.