Kjære nye student: Velkommen til Studentslippet og til virkelig å innta Oslo

Du er slett ikke alene! En av ti innbyggere i Oslo er faktisk student! Og denne helgen kan du og dine medstudenter fra mange av Oslos utdanningsinstitusjoner virkelig sette preg på studentbyen Oslo.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, grafisk design.

Illustrasjon: Studentslippet

Studiestart er i full gang, og dere har brukt tiden siden velkomsten til å bli kjent med UiO og med hverandre. Nå er det på tide at dere blir kjent med den flotte byen vår!

Sammen med Oslo kommune, BI, OsloMet, Høyskolen Kristiania og SiO arrangerer vi Studentslippet, en dag full av aktiviteter og moro i Oslo sentrum. Målet er at dere skal få øynene opp for alle de fantastiske mulighetene Oslo har å by på.

Ved å gi dere en opplevelsesrik Oslo-dag allerede i løpet av første studieuke, håper vi at dere gjennom studietiden skal bli ivrige brukere av alt det hovedstaden har å by på av kultur- og naturopplevelser.

Gjennom dagen kan dere besøke kulturattraksjoner, delta på ulike aktiviteter og utforske nye områder i Oslo.

UiO er faktisk en av Norges største kulturaktører, og denne helgen åpner vi dørene til Aulaen med Munchs mesterverk på veggene. Her blir det også konsert. Dere kan besøke Naturhistorisk museum og vakre Botanisk hage. På Observatoriet kan dere få høre historien om hvordan Norge fikk sin egen nullmeridian og med det ble plassert på globusen. Vikingskipshuset på Bygdøy åpner også dørene for dere, og på Historisk museum anbefaler vi sterkt at dere får med dere utstillingen VÍKINGR.

I tillegg til alt det UiO kan by på, stiller byens andre kulturtilbydere opp med mange spennende tilbud. Et høydepunkt – bokstavelig talt – i år, er tårnklatring på Oslo rådhus!

Vi håper dere griper sjansen til å gjøre dere kjent med alt hva Oslo har å by på! Velkommen til Studentslippet og til Oslo – Norges beste studentby.

Praktisk informasjon:

Oversikt over aktiviteter

Studentslippet starter i St. Olavs gate 32, mellom kl 10.00 og 15.00. Her plukker dere opp armbånd, kart og program for dagen – resten bestemmer dere selv. Før dere går ut i byen, kan dere henge i vårt festivalområde hvor dere kan drikke gratis kaffe, få dere en matbit, bli kjent med nye medstudenter og ikke minst få hjelp til å planlegge ruten for dagen. Og, selvfølgelig; arrangementene er helt gratis.

Dere kan delta sammen med faddergruppen deres, sammen med venner eller dere kan komme på egenhånd. Dere treffer masse hyggelige folk der og da uansett, og vi organiserer pop up-faddergrupper for dere som kommer uten egen faddergruppe. Velkommen!

Av Svein Stølen, Gro Bjørnerud Mo
Publisert 21. aug. 2019 18:58 - Sist endret 21. aug. 2019 21:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.