Looking to the future - The Guilds visjoner for Europas universiteter

EU arbeider med en fornyet visjon og nye tiltak for det europeiske forskningsområdet (ERA) og for det europeiske utdanningsområdet (EEA) – Dette er politiske visjoner for å omforme Europa som framtidens kunnskapsregion.

Nå er det viktig å tydeliggjøre hva universitetet som institusjon er og hvilken rolle det spiller i et moderne kunnskapssamfunn. Hva er det som gjør universitetet til en så avgjørende samfunnsinstitusjon, hvordan kan vi ytterligere utvikle universitetene til samfunnets og menneskenes beste? Universitetet i Oslo har engasjert seg i spørsmål som dette gjennom The Guild of Research Intensive Universities.

I dag lanseres en rapport som løfter fram de europeiske forskningsintensive breddeuniversitetenes perspektiv på framtidens forsknings- og høyere utdanning i Europa. Rapporten har som mål å stimulere til bredere debatt i Europa om universitetenes rolle og viktigste utfordringer og muligheter. Vi inviterer til diskusjon i sektoren, men også bredere blant beslutningstakere og en større offentlighet.

Rapporten finner du her: Looking to the Future: The Guild’s vision for Europe’s universities 

 -----

Europakommisjonens Communications fra 30 september.

DG Forskning: A new ERA for Research and Innovation

DG Utdanning: On achieving the European Education Area by 2025

 

 

 

 

Av Svein Stølen, Åse Gornitzka
Publisert 19. okt. 2020 12:09 - Sist endret 19. okt. 2020 12:09
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.