Vi vil vite hvordan dere har hatt det

Denne våren ble ikke helt slik vi trodde. 12. mars måtte vi stenge universitetets bygninger, og i løpet av kort tid var undervisning og eksamener digitalisert. Nå ser det lysere ut, bokstavelig talt, og vi er veldig glade for at vi har kunnet gjenåpne noe. Vi tror og håper at vi til høsten kan ønske velkommen til en enda mer åpen campus, med en blanding av fysisk og digital undervisning.

Takk

Vi vil rette en stor takk alle dere studenter - for innsatsen, for forståelsen og for samarbeidet. Studiehverdagen har vært annerledes for alle, og krevende for noen. Digital undervisning kan være utfordrende for både underviser og student. Det kan være vanskelig å omstille seg til en ny og ukjent eksamensform. Det er noe annet å sitte og lese på en trang hybel enn på en tilrettelagt lesesal med alle fasiliteter i nærheten. Og ikke minst skjønner vi veldig godt at det sosiale har vært utfordrende. En kaffe over Zoom er ikke det samme som ansikt til ansikt.

Vi skal lære av dette

Nå er tiden kommet for å høste noen erfaringer. Vi har alle lært mye. Som institusjon ønsker vi å lære av tiltakene vi har gjennomført denne våren. Vi vil veldig gjerne vite mer om hvordan dere har opplevd denne perioden. Vi lurer på hvordan dere har organisert den nye hverdagen, hvordan motivasjon har vært – hva som har fungert bra, og hva som bør endres.

Vi skal finne en god måte å ta med erfaringene videre når vi de neste ukene skal planlegge  høsten. Selv om vi ønsker mye tilbake til slik det var, kan det hende at vi har gjort endringer som også kan fungere godt i en normalsituasjon. Det er her deres synspunkter, erfaringer og innspill er veldig verdifulle. Vi har sendt dere en spørreundersøkelse . Tusen takk til alle dere som allerede har svart! Vi har også gjennomført en undersøkelse om digital undervisning  blant de vitenskapelig ansatte ved UiO. Sammen med svarene dere gir oss, får vi et godt grunnlag for å forberede høsten best mulig.

Mer informasjon i juni

Hvor mye som blir digitalt, vil bli klart i løpet av de neste ukene. Vi planlegger for en løsning der ulike undervisningsformer blir tatt i bruk. Vi skal være så åpne som vi kan, men så lukket som nødvendig.

Vi gjør alt vi kan for å gi et godt faglig og sosialt tilbud, og vi er godt i gang med å planlegge studiestart for både nye og gamle studenter. Det kommer mer informasjon utover i juni.

Bildet kan inneholde: grønn, tre, gress, offentlig område, samfunnet.
Vi savner dere på campus, men vil vite hvordan dere har hatt det hjemme. Foto: UiO/Jarli&Jordan

Vi gleder oss til å se dere igjen til semesterstart!

Av Svein Stølen, Gro Bjørnerud Mo
Publisert 28. mai 2020 15:29 - Sist endret 30. juni 2020 13:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.