Sist endret 17. jan. 2021 17:24 av Svein Stølen
Sist endret 4. jan. 2021 19:23 av Svein Stølen
Sist endret 24. jan. 2021 14:11 av Svein Stølen
Sist endret 12. jan. 2021 20:40 av Svein Stølen

Kunnskapsutvikling innen teknologi og helse er åpenbare prioriteringer for enhver regjering. Temaer knyttet til demokrati og samfunnets ulikhet bør være på samme «hotlist». Først publisert i Khrono.

Sist endret 17. jan. 2021 19:23 av Svein Stølen

Starten på 2021 har vært sterkt preget av USAs demokratiske og politiske utfordringer. I helgen kom derimot en oppløftende nyhet, nemlig lanseringen av Biden/Harris nye «science team» og deres vitenskapsambisjoner. Sceneskiftet i det hvite hus markerer en klar forbedring for vitenskapens rolle i Washington. Heldigvis!

Sist endret 1. jan. 2021 10:24 av Svein Stølen

«Den største svikten for forskningsbasert politikk på en generasjon». Sir Richard Horton, redaktør i The Lancet, er ikke nådig i sin tidlige dom over verdens møte med korona-pandemien. Utsagnet fra april kan virke paradoksalt i en tid hvor hele verden gleder seg over at vaksineringen er i gang - tidligere enn mange optimister våget tro. Likevel er utsagnet verdt en ettertanke. Innlegget er først offentliggjort i Khrono.

Sist endret 24. jan. 2021 17:56 av Svein Stølen

Covid-19-pandemien og den siste tidens angrep på det amerikanske demokratiet er skremmende og skjellsettende hendelser som hver på sin måte aksentuerer betydningen av humanistisk forskning. Forståelse av historie, kultur, filosofi, språk, politikk og hvordan et demokratisk system fungerer og endrer seg, er nødvendig kunnskap i møte med de kontinuerlige og store samfunnsendringene. Først publisert i Morgenbladet 21 januar.

Sist endret 4. jan. 2021 19:23 av Svein Stølen

Norske studenter er på vei til sine studiesteder og inn i et nytt semester. De ser fram til en vår der de skal tilegne seg kunnskap i møtet med forskere og medstudenter, treffe nye mennesker, utfordres og finne venner for livet. Universitetene skal gjøre alt for å sikre dem et trygt og godt læringsmiljø. Vi har lært hvordan vi kan gi trygg undervisning også under en pandemi, og vi vet at det er viktig for læringen at studentene også møtes fysisk. Først publisert i VG.

Sist endret 19. jan. 2021 20:06 av Svein Stølen

Aller først vil vi ønske både nye og gamle studenter på det hjerteligste velkommen! Først publisert i Universitas.

Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.