Vi skal klare det igjen!

Aller først vil vi ønske både nye og gamle studenter på det hjerteligste velkommen! Først publisert i Universitas.

Denne uken skulle campus ha summet av aktivitet ved starten av semesteret. Slik blir det dessverre ikke. Vi forholder oss til føringene fra regjeringen. Det betyr at ordinær undervisning blir digital frem til 18. januar, og vi må ta høyde for at det kan bli forlenget. De fleste ansatte har hjemmekontor. Men campus er fortsatt åpen.

Vi vet at dette har vært og er en krevende tid. Ved UiO arbeider vi knallhardt for å kunne tilby god digital undervisning, men selv de beste digitale tilbudene skaper et savn etter å møtes ansikt til ansikt. Uten mulighet for fysiske møter blir de gode sosiale hverdagsrutinene svekket. For noen vet vi at isolasjonen fører til mismot. Vi vet allerede at unge opplever mer emosjonelt stress og dårligere livskvalitet enn eldre under koronaen.

Vi gjør alt vi kan for at studentene våre skal komme gjennom disse utfordringene på best mulig vis. Vi holder bibliotek og lesesaler åpne (plasser må bookes, SiO har flere gratis tilbud som kan bidra til en variert og effektiv hverdag, og det finnes tjenester for dem som trenger noen å snakke med.

Vi har hele veien prioritert å holde UiO så mye åpent som mulig, og det har fungert. En påminnelse om dette dukket opp i form av en herlig førjulshilsen på rektors Facebook-side – i god «Love Actually»–ånd. På plakatene noen av våre engasjerte studenter holder opp, kan vi se hva vi sammen fikk til:

  • Under 0,2 smittede av ansatte og studenter ved UiO 
  • 0 smittetilfeller i fadderuken 
  • 0 smittetilfeller på kjellerpubene 
  • 0 smitteoverføring bekreftet skjedd på campus 
  • 0 å si på renhold.

Under koronapandemien har studentene ved UiO hatt fokus på å studere. Strykprosenten i vår gikk ned, og snittkarakterene gikk opp. Vi er kjempestolte av innsatsen deres! Og vi jobber hardt for å gi dere så gode og trygge betingelser fremover som mulig – i dialog med myndigheter, ansatte og studentene selv.

UiO har vært så lukket som nødvendig, men samtidig så åpent som mulig. Det skal vi fortsette med.

Av Svein Stølen, Gro Bjørnerud Mo
Publisert 14. jan. 2021 19:59 - Sist endret 19. jan. 2021 20:06
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 Rektorteamet. Foto: © UiO/Anders Lien

Rektorbloggen

#UiOiSamspill

Vårt ønske er at UiO styrker sin evne til samspill internt og eksternt. Målet er å utnytte den enestående posisjonen vi har som hovedstadsuniversitet i en av de mest kunnskapsintensive regionene i Europa.

I Rektorbloggen skriver vi om saker av stor betydning for UiO.