Aker Scholarship: For deg som vil ta mastergrad eller Ph. D ved et av verdens ledende universiteter

Forrige uke ble Aker Scholarship lansert. Et fint initiativ fra Anne Grete Eidsvik og Kjell Inge Røkke i samarbeid med Aker ASA. Formålet er at de beste og mest dedikerte studentene skal få mulighet til å studere ved de høyest rangerte lærestedene i verden, uavhengig av økonomi eller sosial bakgrunn.

Nå kommer representanter for Aker Scholarship til UiO. Jeg vil anbefale alle som kunne tenke seg å benytte seg av denne muligheten, å møte opp ved Realfagsbiblioteket på Blindern onsdag 23/9 kl 11-13.

Søknadsfrist blir 20. oktober og styremøtet for beslutning av tildelinger blir 9. november. I første omgang vil opptil 20 stipendier bli finansiert.

Representantene for Aker Scholarship sier at de, i tillegg til å ta hensyn til karakterer, vil se etter unge mennesker med engasjement og ønske om å gjøre en forskjell. «Vi tror at et opphold på et av verdens beste universiteter vil gi deg kunnskap og kontakter som kan hjelpe deg til å realisere ditt potensial - både faglig og personlig.»

En akademisk komite vil vurdere kvalifikasjonene til kandidatene. Komiteen består av ledende norske akademikere med spisskompetanse innenfor ingeniørfag, realfag, medisin, samfunnsvitenskap og økonomi. Beslutningen om stipendiater tas av stiftelsens styre.

Jeg håper dere vil benytte dere av denne muligheten til å få støtte – både praktisk og økonomisk – til å tilbringe tid ved et verdensledende universitet. Dette vil gi dere erfaringer og muligheter for livet.

Kort om ordningen:

Publisert 22. sep. 2015 13:41 - Sist endret 22. sep. 2015 13:41
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere