Aker Scholarship: For deg som vil ta mastergrad eller PhD ved et ledende universitet i utlandet

I fjor ble Aker Scholarship lansert. Dette er et fint initiativ fra Anne Grete Eidsvik og Kjell Inge Røkke i samarbeid med Aker ASA. Formålet er at de beste og mest dedikerte studentene skal få mulighet til å studere ved de høyest rangerte lærestedene i utlandet, uavhengig av økonomi eller sosial bakgrunn. Kanskje noe for deg? Men da haster det – søknadsfristen er 1. oktober.

En akademisk komite vurderer kvalifikasjonene til kandidatene. Komiteen består av ledende norske akademikere med spisskompetanse innenfor ingeniørfag, realfag, medisin, samfunnsvitenskap og økonomi. Beslutningen om stipendiater tas av stiftelsens styre.

Kort om ordningen:

• Stipendet kan søkes av studenter fra alle fagområder, så lenge du ikke har påbegynt studiet når du søker stipend.
  • Aker Scholarship gir deg finansiering som supplerer andre støtteordninger - du vil normalt ikke pådra deg studielån. Med vanlig fremdrift er du sikret støtte gjennom hele oppholdet.
  • Med Aker Scholarship får du hjelp i søkeprosessen og oppfølging gjennom studiet. Du søker altså stipendiet før du søker studiet.
  • Det stilles ingen krav til hva du skal jobbe med etter studiet,
  • Aker Scholarship gir støtte til studier ved følgende universiteter:
    Caltech, MIT, Harvard, Stanford, University of Pennsylvania, Oxford, CambridgeImperial College London og National University of Singapore (NUS)
  • Seks av de 21 som fikk tilsagn om støtte for studier som starter i 2016, har studert ved UiO.

Nå åpnes det altså for søknader for dem som vil reise ut høsten 2017. Det kan søkes om master eller PhD. Søknadsfrist er 1. oktober.

Å tilbringe tid ved et ledende utenlandsk universitet vil gi dere viktige erfaringer og perspektiver. Og ikke minst: Dere vil etablere nettverk som kan vare livet ut.

Publisert 26. sep. 2016 00:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere