Det nærmer seg søknadsfristen 15. april!

Det nærmer seg søknadsfrist for høyere utdanning. Aldri før har så mange søkt seg til UiO som i fjor, da 17 625 søkere hadde Universitetet i Oslo på førsteplass hos Samordna opptak. Jeg er ikke i tvil: Også i år vil det være svært mange som ønsker seg til Norges eldste og høyest rangerte universitet.

Professor Dan Banik er en av forskerne man kan møte som student ved UiO. Bilde av plakat som inngår i UiOs rekrutteringskampanje. Foto: Privat

UiO er et universitet med åtte fakulteter og stor faglig bredde. Ved UiO kan du studere vår tids utfordringer, fortidens ideer og fremtidens teknologiske løsninger. Her får du den nyeste og mest oppdaterte kunnskapen innenfor feltet. Det gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet, og åpner veien for videre studier og inn i akademia.

Uansett hvilket fakultet du søker deg til: Som student ved Universitetet i Oslo blir du undervist av forskere som er de fremste på sitt fagfelt i Norge og resten av verden. UiO er spesielt sterk innen grunnforskning. Vi har ti av Norges 21 sentre for fremragende forskning, og som student undervises du av forskere som er helt i verdenstoppen i sine felter, enten det er livsvitenskap eller velferdssystemer.  UiO satser nå spesielt på det første studieåret slik at studentene raskt kommer inn i et godt og inkluderende studieløp.

Det internasjonale perspektivet er gjennomgående ved UiO. Vi er et internasjonalt campus som setter mangfold blant studentene høyt. Omlag 13 % av studentmassen er internasjonale, og mange av studentene fra Norge har internasjonal bakgrunn.

Gjennom prosjektet Akademisk dugnad jobber UiO med viktige demokratiske prinsipper som lik rett til utdanning, selv for de som opplever kriser og konflikt. I lys av de senere års flyktningetilstrømming til Europa, jobber vi nå aktivt for at flyktninger som kommer til Norge skal få bedre sjanser til å fortsette sine studier eller sitt akademiske virke i Norge – gjerne ved UiO.

Fra UiO er dessuten veien kort ut til spennende utvekslingsstudier på alle kontinenter. Som student ved UiO oppfordres du til å ta et semester eller deler av graden i et annet land, og komme tilbake med ny innsikt og bredere perspektiver. I en global hverdag vil du som har studert i utlandet være en attraktiv arbeidstaker, ved at du kan bidra med kulturforståelse og språkkunnskaper.

Når søknadsfristen til høyere utdanning går ut fredag 15. april, håper jeg at du opplever at du har tatt et opplyst studievalg. I dagene som kommer, har du derfor en jobb å gjøre.

Ta i bruk nettressursene på uio.no/studier/bli-student for å finne det studieprogrammet som passer deg. Et informert studievalg gir en bedre studieopplevelse, og øker sjansen for at du går ut fra UiO med høyere ambisjoner enn da du startet.

Velkommen som søker til Universitetet i Oslo!

Publisert 8. apr. 2016 13:38 - Sist endret 8. apr. 2016 14:17
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere