Karrieredagen 2016 - fremtidens arbeidsmarked

Blinderns store praktbygg, Georg Sverdrups hus, er for andre år på rad klar for å huse Karrieredagen ved UiO, og det blir ikke mindre stas i år. Karrieredagen ble fullbooket allerede i april, og rundt 70 arbeidsgivere kommer til Blindern for å møte UiOs studenter. Dette er en gyllen anledning til å knytte kontakter og finne ut hvor din kompetanse er etterspurt. Hold av datoen tirsdag 20.september - jeg oppfordrer deg til å bruke dagen for alt den er verdt.

Det er viktig for oss å lage gode møteplasser mellom deg som er student og fremtidige arbeidsgivere. Det å delta på Karrieredagen kan være et ledd i å styrke dine muligheter i arbeidsmarkedet, både underveis og etter studiene.  Bruk Karrieredagen til å gå på bedriftspresentasjoner, presenter deg for arbeidsgiverne på stand og still spørsmål.  La arbeidsgiveren bli kjent med deg og den kompetansen du kan tilby. Les deg opp om bedriften på forhånd, det øker sjansen for å bli tatt godt i mot. Denne jobben har vi gjort lett tilgjengelig for deg – alt du trenger å gjøre er å laste ned Karrieredagens app.

Det er viktig å huske på at mange arbeidsgivere ser etter mer enn bare fag og karakterer, og det er mye du kan gjøre underveis i studietiden for å styrke dine muligheter. Et verv i en forening, deltakelse i studentpolitikk, eller en praksisplass gir også verdifull erfaring.

På et møte vi nylig hadde med toppledelsen i LO og NHO la NHO-sjef Kristin Skogen Lund vekt på at våre kandidater er universitetets viktigste bidrag til norsk arbeidsliv. Både LO- og NHO-lederen er enige i at kontakten mellom studenter og arbeidsliv må styrkes, og vi ønsker nå å samarbeide om å videreutvikle ordninger for praksisplasser og internships i studietiden.

Det skjer mye i uka før Karrieredagen. Tirsdag 13.september braker det løs med arrangementet Kort Sagt. Dette handler om fremtidens arbeidsmarked. Kristin Halvorsen fra CICERO, Karl Erik Schjøtt-Pedersen fra Norsk Olje og gass, Sven Mollekleiv fra DNV GL, Janita Arhaug fra Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond, og Fredrik Schjold fra Finn Jobb kommer til Blindern for å gi deg innsikt i hvilke muligheter som finnes i de ulike sektorene. Onsdag og torsdag samme uken har du også mulighet til å lære deg triksene bak en god CV og søknad, samt få vite mer om de ulike intervjuformene du kan møte i jakten på drømmejobben. På selve åpningen av Karrieredagen får vi storfint besøk av konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, og administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund. Tema er fremtidens arbeidsmarked.

Vi erfarer at mange studenter som nærmer seg slutten av studiene kikker seg tilbake og tenker «jeg burde ha gjort» eller « jeg skulle ha gjort». Ikke bli en del av denne klubben, ta heller skjeen i egen hånd og finn ut hva du kan gjøre for å styrke egne sjanser – lenge før du er ferdig her på UiO. Karrieredagen gir deg muligheten.

Velkommen til Karrieredagen 20. september, last ned appen og vis arbeidsgiverne hva du er god for.

Publisert 9. sep. 2016 18:57 - Sist endret 12. sep. 2016 09:01
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere