Livsvitenskap er plattform for ny økonomi

Som leserne av denne bloggen kjenner til, er livsvitenskap UiOs største satsing noensinne. Derfor ble jeg ekstra glad da jeg ble invitert til å holde foredrag for NTVA om nettopp livsvitenskap. Møtet 9. mars er åpent for alle, og arrangørene har satt av god tid til diskusjon og spørsmål.  

Ole Petter Ottersen og Torbjørn Røe Isaksen

Vår livsvitenskapssatsing arrangerte nylig konferansen Oslo Life Science. Både undertegnede og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var blant tilhørerne og talerne. Foto: UiO/Terje Heiestad. 

I dag kan dere lese om mange av suksesshistoriene innen livsvitenskap i lørdagens bilag til Aftenposten på denne nettsiden. Som jeg skriver i forordet til bilaget, mener jeg bestemt at mye av grunnlaget for det grønne skiftet og den nye økonomien er å finne i livsvitenskap. Det samme understreket rapporten «BioVerdi – slik kan bioøkonomi bli den nye oljen».

Gjennom livsvitenskap skal vi få ny og verdifull innsikt i liv og livsprosesser og samtidig bidra til å løse samfunnsutfordringer gjennom fremragende grunnforskning, utdanning, innovasjon og entreprenørskap. For å lykkes, må vi jobbe tverrfaglig og inkludere både medisin, realfag, humanistiske fag og samfunnsvitenskapelige fag. Det er i grenseflatene mellom fagene mye av innsikten skapes og innovasjonen skjer. Vårt innovasjonsselskap Inven2 – eid sammen med Oslo universitetssykehus – hadde over 70 kommersialiseringer i fjor. Blant disse finner vi flere lovende selskaper fra livsvitenskap.

VG-lesere fikk også med seg det store oppslaget om kreftmedisiner og potensialet knyttet til denne forrige uke. Vi UiO-entusiaster skulle selvfølgelig gjerne sett at VG hadde oppgitt at mange av disse kreftmedisinene kommer fra UiO-forskere, men vi er uansett glade for at flere enn oss nå får øynene opp for potensialet som ligger i dette feltet.

Med denne optimismen knyttet til medisin og helse, håper vi at regjeringen i sin bioøkonomistrategi vil ta høyde for de mulighetene som ligger i livsvitenskapen. Livsvitenskap er en plattform for en ny og grønnere økonomi.

Publisert 4. mars 2016 15:11 - Sist endret 6. juli 2016 12:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere