Skreddersydd for digital eksamen

Eksamen må gjøres papirløs for alle, der det er praktisk mulig. Dette er et ambisiøst og viktig mål for Universitetet i Oslo. Mandag 19. september åpner vi det første bygg i Norge som er skreddersydd for digital eksamen.

For noen måneder siden var Silurveien 2 på Ullern et råbygg i betong. Nå er det blitt et fullt operativt digitalt eksamenslokale. Det er dimensjoner over disse lokalene: De vil ha plass til nærmere 500 studenter.

En inspirasjon på veien har vært Universitetet i København som har det de kaller "Eksamensfabrikken". Da våre danske kolleger så UiOs fremdriftsplan, utbrøt de: I kører sandeligt stærkt! Og vi har kunnet kjøre sterkt takket være et godt samarbeid mellom prosjekt UiO digital eksamen, Eiendomsavdelingen, USIT, Selvaag og diverse leverandører.

Årlig avgir om lag 60 000 kandidater skoleeksamen ved Universitetet i Oslo. Når eksamen digitaliseres, settes det store krav til infrastruktur, slik som nett- og strømkapasitet og ventilasjon.

Silurveien 2 har en infrastruktur som er skreddersydd for eksamensgjennomføring. Nå kan vi tilby våre studenter et bedre eksamensmiljø enn noensinne. Lokalene er selvfølgelig også universelt utformet.

Stasjonære pc-er er valgt for å sikre lavest mulig risiko i gjennomføringen og gi faglig fleksibilitet. Etter hvert vil vi kunne tilby eksamen både med tegning og bruk av tredjeparts programvare. Dette setter oss i stand til å lage nyskapende vurderingsformer og heve den faglige kvaliteten for studentene.

I tillegg frigjøres lokaler på campus: Det kan undervises mer i undervisningsrommene, det kan leses mer på lesesalene, og det kan trenes mer i idrettshallen. På grunn av UiOs store volumer, vil det fortsatt foregå eksamener på campus, men i langt mindre grad enn tidligere.

Selv om vi på mandag markerer Silurveien 2 for åpen, er den egentlige åpningen 6. oktober. Da gjennomføres nemlig den aller første digitale eksamen i de nye lokalene. Det er våre psykologistudenter som får gleden av å innvie lokalet. Deretter følger et travelt høstsemester: Med unntak av syv dager, arrangeres det eksamen i Silurveien 2 hver dag fram til 22. desember. Flere dager kjører vi med to skift. Til sammen skal rundt 19 000 UiO-studenter avlegge eksamen i Silurveien 2 fram mot jul.

Digital eksamen bidrar til godt lærings- og arbeidsmiljø og til høy studiekvalitet. Derfor er Silurveien 2 et viktig løft for vårt universitet.

Publisert 16. sep. 2016 06:46 - Sist endret 16. sep. 2016 09:31
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere