Utveksling? Kan gi deg kjærligheten og bygge karakteren

Universitas sier på førstesiden av papirutgaven i dag at utvekslingsopphold kan føre til at forholdet ditt ryker og at karakterene dine «knuses».

Universitas’ forside 10. februar.

At et forhold ikke tåler noen måneders fravær, er kanskje et tegn på at det ikke var ment å vare. Påstanden om at karakterene knuses, følges ikke opp med noe som kan ligne på en dokumentasjon. Kanskje desken har tatt seg noen friheter? Uansett: Jeg er skråsikker på at et utvekslingsopphold bygger karakteren.

Erasmus Impact Study fra 2014 viser at et Erasmusopphold har positiv effekt på studentenes jobbmuligheter. Internasjonal erfaring gjør at utvekslingsstudentene tilegner seg personlige egenskaper som gjør dem attraktive for arbeidsgivere, og det kan være liten tvil om at jobb og studieerfaringer fra andre land gjør oss mer fleksible som individer og mer kreative som tenkere.

Alle UiOs studieprogram skal legge til rette for utveksling som en del av utdanningen. Den 15. februar er fristen for å søke utveksling høsten 2016. Ikke la sjansen gå fra deg!

Og kjærligheten? Av de 75000 studentene som svarte i Erasmus Impact Study, hadde 27 % møtt sin livspartner gjennom utenlandsoppholdet. Dette fikk EU-kommisjonen til å beregne at Erasmusprogrammet hadde ført til over en million barnefødsler i perioden 1987-2014. Det ser vel ut til at utveksling skaper forhold, heller enn å bryte dem?

Det ordner seg nok


Om utveksling på UiOs nettsider.

Studenter: Hvorfor reise på utveksling? (blogginnlegg om å studere i utlandet)

Studentenes grenseløse kunnskap (blogginnlegg om å studere i utlandet)

Til studentene: Bruk våre utvekslingsavtaler! (blogginnlegg om å studere i utlandet)

Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) 

Publisert 10. feb. 2016 17:10 - Sist endret 10. feb. 2016 19:56
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere