Velkommen til UiO-festivalen. Welcome to the UiO festival

Det er vår, og dermed nærmer det seg en ny UiO-festival. For femte år på rad inviterer vi hele byen til oss. Vi skal by på det flotteste vi har av kunnskap og kultur. Så hold av datoene 22. -24. april.

Gjennom kunnskapsfestivalene ivaretar vi vårt tredje samfunnsoppdrag – formidling – i en utvidet og demokratisert form. I en verden med store endringer trenger vi alle et kunnskapsmessig fotfeste. Vi har behov for å forstå hva som skjer rundt oss, med klimaet, med nye teknologier, innenfor kriser og konflikter, og når det gjelder flukt og migrasjon. Universitetet kan ikke gi noen endelige løsninger på de utfordringene vi står overfor. Men vi kan bidra med viktig innsikt.

Et breddeuniversitet som UiO kan pirre nysgjerrigheten.  På festivalen har vi tilbud for alle aldre – inklusive et eget barneuniversitet der barna kan delta på kjemishow, få høre om dinosaurer og vikingtid og bygge med småelektronikk. Her blir det med noe for storfamilien!

Festivalen dras i gang fredag 22. april med gratis åpningskonsert i Universitetets aula på Karl Johan, når Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In the Country inntar scenen.

Lørdag 23. april blir det Viten på lørdag og barneuniversitet på Blindern campus. Du får møte Geir Lippestad, Per Fugelli og Harald Eia. Våre fremragende forskningsmiljøer har også satt opp egne seminarer, med dagsaktuelle temaer som flyktningestrømmen til Europa, det grønne skiftet, religion og integrering og livsvitenskapssatsingen spør «Hva er liv, aldring og sykdom?». I tillegg byr vi på en rekke konserter med kjente og kjære artister. Alle arrangementene er åpne for alle og er naturligvis gratis.

En av byens beste tyrkiske middelhavsrestauranter, Anatolia restaurant, flytter ut i anledning UiO-festivalen og etablerer seg på campus. Det er også mulig å få kjøpt mat og drikke i butikk på campus.

Til Blindern kommer man seg enklest ved å ta t-banen til Blindern t-banestasjon.

Søndag 24. april åpner vi våre museer og praktbygg, og vi byr på omvisninger og foredrag for dere alle.

Alt er duket for en tredagers festival-opplevelse av de sjeldne – og for hele familien. Hele programmet finner dere her. Jeg ønsker dere alle hjertelig velkomne til UiO!

A special welcome to our international students and employees. The Norwegian language will be much in evidence, but the cultural programme transcends all language barriers.

Publisert 15. apr. 2016 14:32 - Sist endret 18. apr. 2016 17:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere