Global Challenges – Nordic Experiences

Den 20. og 21. mars arrangerer UiO konferansen «Global Challenges – Nordic Experiences». Det er UiO:Norden, en av våre tre tverrfaglige satsinger, som står bak konferansen.

Ettermiddagen 21. mars er konferansen åpen for alle. Vi får storfint besøk i Universitetets aula:  Islands president, Guðni Jóhannesson, skal holde avslutningsinnlegget «What challenges? What opportunities? The future of the Nordic model”. Jeg gleder meg til å høre hans refleksjoner rundt den nordiske modellen og det nordiske samarbeidet. Jóhannesson har jo en spesiell bakgrunn som politiker. Han hadde en akademisk karriere som historiker ved Islands universitet frem til han bestemte seg for å stille til valg.

Vår egen EU-minister, Frank Bakke-Jensen, kommer også. Han skal snakke om verdien av nordisk samarbeid i en verden i endring. Det blir interessant å høre hva Bakke-Jensen tenker om fremtidens EU og EØS med utgangspunkt i vårt nordiske ståsted.

Konferansens hovedtaler er professor Richard Sennett, fra New York University og London School of Economics. Sennett er en fremtredende sosiolog og mest kjent for sine studier av sosiale bånd i byer og virkningene av det urbane liv på individer i den moderne verden. Selv karakteriserer Sennett seg som en pluralistisk sosialist. Jeg gleder meg til å se hvordan Sennetts tanker kan overføres til en nordisk virkelighet.

Vi får også høre fra våre egne fremragende forskere under denne åpne delen av konferansen. Etter professor Sennetts foredrag arrangerer vi en paneldebatt med våre egne:

• Professor Kalle Moene
  • Forskningsleder Nina Witoszek
  • Professor Dag Michalsen
  • Professor Trygve Wyller
  • Professor Thomas Hylland Eriksen
  • Førsteamanuensis Malcolm Langford

Temaet for Sennetts foredrag og den påfølgende debatten er «En samarbeidskrise? Perspektiver og svar fra forskningen»

Denne delen av konferansen er altså åpen for alle, og jeg håper mange melder seg på her! I en verden i endring kan det nordiske samarbeidet være en stabilisator og en trygghet for et lite land i utkanten av verden.

For fullt program i Aulaen, se her

For oversikt og bakgrunn om bidragsyterne, se her

Publisert 14. mars 2017 14:51 - Sist endret 14. mars 2017 14:51
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere