UiO-festivalen: formidling for fotfeste i en turbulent verden

Velkommen til UiO-festivalen 12.–14. mai på Universitetsplassen!

Gjennom de årlige kunnskapsfestivalene ivaretar vi vårt tredje samfunnsoppdrag – formidling og kunnskapsutveksling – i en utvidet og demokratisert form. UiO-festivalene har program og opplevelser for publikum i alle aldre. Alle arrangementer er gratis og åpne for alle. I år holdes festivalen i sentrumsbygningene og på Universitetsplassen ved Karl Johans gate. Det blir konserter, bokbad, debatter, foredrag og omvisninger.

I år kommer blant annet Deeyah Khan, Leo Ajkic, Hans-Wilhelm Steinfeld, Amal Aden, Kalle Moene og Sunniva Rose. Det blir bokbad med Ingeborg Senneset, som intervjues av Peder Kjøs, og Åsne Seierstad, som intervjues av Harald Eia.

På lørdag klokken 13 inviterer vi deg til å bli med fremtredende akademikere, aktivister og representanter for næringslivet i en diskusjon om hvordan globalisering og global styring vil se ut i fremtiden.  Det vil også bli en diskusjon om hvilken rolle FNs utviklingsmål (SDGs) kan spille for å fremme utvikling og utrydde fattigdom. Jeg er spesielt glad for å ha næringslivet med i dette arrangementet.

Sammen med Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn arrangerer vi klokken 14:30 seminaret Konspirasjoner med guds hjelp? Globaliserte kriser som flyktningstrømmer og IS-terror har gitt populistiske, høyreradikale bevegelser i Europa og USA en anledning til å redefinere indre og ytre fiender og spre falsk informasjon. Her stilles spørsmål som Har religiøse ledere overtatt politikken eller politikerne overtatt religionen? Når blir «alternative sannheter» sannheter, og når blir teologien konspirasjoner?

I år har vi også en egen satsing for studentene. Det er flere foredrag og aktiviteter som retter seg direkte mot studentene, slik som Jussbuss og Kjemi på boks, samt foredrag, standup og konsert i Frokostkjelleren. Til slutt spiller bandet No. 4 som allerede har to utsolgte hus på Rockefeller.

Som ved tidligere festivaler ønsker vi barnefamilier spesielt velkommen til Barneuniversitetet. Der kan man oppleve Ravi Alæine, barneopera, Jørn Hurum - som forteller om dinosaurer - og massevis av spennende aktiviteter som planetsafari, kjemishow og treklatring.

På søndagen kan publikum som er festivaldeltakere komme gratis inn alle Universitetets museer og praktbygg som Vikingskipshuset, Observatoriet (vær tidlig ute!) og Tøyen Hovedgård.

I en verden med store endringer trenger vi alle et kunnskapsmessig fotfeste. Vi har behov for å forstå hva som skjer rundt oss, med klimaet, med nye teknologier, med kriser og konflikter, og når det gjelder flukt og migrasjon. Universitetet kan ikke gi noen endelige løsninger på de utfordringene vi står overfor. Men vi kan bidra med viktig innsikt.

For program, se http://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/uio-festivalen/

Besøk oss på facebook: https://www.facebook.com/events/122632461616591/

Vi håper du vil komme og la deg inspirere på UiO-festivalen!

Publisert 2. mai 2017 15:53 - Sist endret 2. mai 2017 15:53
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere