Åpen dag ved UiO

Hvordan er det egentlig å studere ved UiO? Det lurer over 2000 potensielle studenter på når de torsdag 12. mars 2015 besøker Åpen dag ved UiO. De vil følge miniforelesninger fra samtlige av våre fagkategorier - til sammen tilbyr UiO over 80 korte forelesninger for fremtidige studenter denne dagen. De kan besøke fakultetene på campus og få studieinformasjon om alle våre studieprogrammer. De kan få veiledning i Knutepunktet, innta boller og kakao i teltet på Frederikkeplassen, lære mer om jobbmuligheter etter studiene, snakke med studenter om overgangen fra videregående til universitetet og kjenne på følelsen av å bevege seg i et miljø som tilbyr forskning og utdanning på det høyeste internasjonale nivå.  

Åpen dag er en stor dag for et stolt UiO. Vi viser frem studieprogrammer, studieliv, læringsmiljø, vår vakre campus og ikke minst studentene våre. Vi viser frem bredden vår og håper og tror den vil appellere til de brede søkergruppene som vi rekrutterer fra. Ved siden av utdanningsmesser, over 300 årlige skolebesøk, kampanjer, sosiale medier, nettsider og rekrutteringssatsninger på flere av fakultetene er Åpen dag en viktig kanal for å gjøre studietilbudet ved UiO kjent for alle. I dag skal vi fortelle og forklare hva man kan studere ved et universitet og hvordan studietiden vil arte seg. Erfaring viser at slike arrangementer er viktige for søkerne, spesielt for de søkerne som stiller til studiestart uten en akademisk bakgrunn og som ikke kjenner så godt til høyere utdanning fra før. For disse søkerne spesielt, men også for alle andre søkere, er det viktig at studievalget er godt informert. Åpen dag gir gode muligheter for å finne nye studietilbud eller bekrefte et studievalg som allerede er tatt.

Det er et stort apparat bak Åpen dag. Våre vitenskapelige og administrativt ansatte har lagt ned mange arbeidstimer for at møtet med UiO skal bli så godt som mulig for våre fremtidige studenter. Tusen takk til alle som har bidratt, og lykke til i dag! Jeg krysser fingrene for godt vær og håper å se mange av dagens besøkende til velkomstseremoni på Universitetsplassen mandag 10. august.  

http://www.uio.no/studier/apen-dag/index.html

Av Ole Petter Ottersen
Publisert 12. mars 2015 07:55 - Sist endret 15. juni 2015 12:25
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere