Stor oppgang i søking til teknologifag ved Universitetet i Oslo

Aldri før har høyere utdanning vært mer etterspurt. Ved siste telling i 2013 var 34 % av alle unge mellom 19 og 24 i høyere utdanning (SSB). I år har 128 000 unge mennesker søkt gjennom Samordna opptak, og 17625 har Universitetet i Oslo som førstevalg. Et antall mennesker svarende til en middels norsk by ønsker seg inn på vårt universitet. Våre undersøkelser viser at faglig bredde og faglig kvalitet er viktigst for våre søkere.

Tidligere velkomstseremoni på Universitetsplassen.

Matematisk-naturvitenskapelige utdanninger ved UiO har hele 17 prosent flere førstevalgssøkere enn i 2014. Studieprogrammet Informatikk: nanoelektronikk og robotikk har 63 prosent flere søkere enn i fjor med 2,6 førstevalgssøkere per studieplass. Det er gledelig at våre unge har fått øynene opp for de spennende tilbudene UiO har innen realfag og teknologi. UiO er et breddeuniversitet, men også i høyeste grad et teknologiuniversitet.

Hadde jeg vært studiesøkende i dag så hadde jeg selvsagt lurt på hvilke jobber man kan få etter en  matematisk-naturvitenskapelig utdanning ved UiO. Det er flott at fakultetet har lagt ut mye informasjon om dette på nettet. Et eksempel: De som har søkt BA i Fysikk, astronomi og meteorologi (FAM), kan gå inn på nettsiden  http://www.uio.no/studier/program/fam/karriereintervjuer/  og finne karriereveier som spenner fra Norsk Romsenter og energiselskaper til medisinsk fysikk og hjerneforskning. Mange veier åpnes ved en solid realfagsutdanning.

Også i mange andre fagfelt ved UiO ser vi en økning i antall søkere. Blant disse fagfeltene finner vi  helsefag (6 % vekst) samt offentlig administrasjon og ledelse (17 % vekst med 4,9 søkere per studieplass) og kultur og kommunikasjon (16 % med 3,8 søkere per studieplass). Innen humanistiske fag er det to prosent vekst, og årsenhetene får spesielt mange søkere, eksempelvis innen engelsk (12 prosent vekst, med 5,1 førstevalgssøkere per studieplass) og den nyetablerte årsenheten i idehistorie (4,7 førstevalgssøkere per studieplass).

Til alle dere som har søkt dere inn på Universitetet i Oslo: Dere må takke ja innen 26. juli, møte opp til studiestart og ikke minst til velkomstseremoni mandag 10. august klokken 15.00 på Universitetsplassen. Der vil jeg ønske dere hjertelig velkommen til et ledende europeisk lærested. Og kanskje dere vil ha en smakebit av UiO før den tid? Da bør dere legge turen til oss førstkommende helg. For da arrangerer vi årets UiO-festival http://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/uio-festivalen/ Velkommen skal dere være.

-------

Pressemelding på UiO.no

Av Ole Petter Ottersen
Publisert 22. apr. 2015 11:53 - Sist endret 5. juli 2016 14:26
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere