Til deg som ønsker å studere ved UiO

Tidligere velkomstseremoni på Universitetsplassen. Foto: Francesco Saggio/UiO

I fjor ønsket rundt 17000 unge mennesker å studere ved UiO – flere enn ved noe annet universitet i Norge. Bruk tiden frem til fristen 15. april godt slik at du gjør et riktig studievalg.  Les godt gjennom nettsidene til studieprogrammene du vurderer, les karriereintervjuene nøye, sjekk utvekslingsmulighetene, sett deg inn i oppbygningen av nettsidene. Snakk med oss, få veiledning, still oss spørsmål! Og still deg selv spørsmål: Synes jeg fagfeltet er meningsfullt? Vil jeg trives med å studere selvstendig og som del av en gruppe? Hvordan vil studiehverdagen min se ut, hvordan er studiet bygget opp? Hvilke foreninger ønsker jeg å engasjere meg i? Leder dette studieprogrammet til noe jeg kan tenke meg å drive med etter studiene? Les mer om våre studier på http://www.uio.no/studier/program

Universitetet i Oslo er Norges eldste og internasjonalt mest anerkjente universitet. Kvalitet i utdanningen er vår høyeste prioritet. Vi har spennende studietilbud innen samfunnsfag og humaniora, medisin og odontologi, utdanningsvitenskap, psykologi, teologi og jus. Vi satser stort på vår lærerutdanning. Og UiO er et utmerket valg dersom du sikter deg inn på realfag og teknologi. UiO er det første universitet i verden hvor studentene bruker databeregninger allerede i første semester. Våre studenter får tidlig forståelse av nytten av matematikk, fysikk og programmering, og de ser direkte hva disse fagene kan brukes til. Det gjør at våre studenter allerede tidlig i studieløpet kan jobbe kreativt og forske på realistiske problemstillinger som er relevant for næringslivet.

Det er kanskje ikke så overraskende at jeg selv mener UiO er et lurt valg for deg som vil studere. Jeg studerte her selv, og har ikke angret en eneste dag. Med flest studieprogrammer, mange av landets fremste fagfolk på sine felt og en mangfoldig, engasjert og stor studentmasse har UiO mye kunnskap å tilby. Som student her vil du lære å tenke kritisk, nyansert og kreativt, samtidig som du får innsikt i vitenskapelig tenkemåte, objektivitet og etisk refleksjon. Du skal lære å stille gode spørsmål og finne holdbare svar. I tillegg til fagkunnskap er disse analytiske kvalitetene svært høyt verdsatt hos arbeidsgivere som ansetter kandidater fra UiO.

Vi vil alle ditt beste. Derfor: Gjør et så grundig forarbeid som mulig før du sender inn søknad. Du står foran et viktig valg

Av Ole Petter Ottersen
Publisert 27. mars 2015 23:34 - Sist endret 15. juni 2015 12:36
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere