Velkommen til UiO-festivalen. Welcome to the UiO festival

I år går UiO-festivalen over tre dager, 24.-26. april. Velkommen til en festival som vil utvide din horisont.  - Welcome to a festival that will make you ponder and reflect.

Én gang i året inviterer vi til festival – til kunnskapsfest. Denne gangen legger vi opp til arrangementer som strekker seg over tre dager og som viser hva vi har å by på – ikke bare på Blindern og i sentrum, men også på Bygdøy og Tøyen. Ja, det er til og med omvisning i den første bygningen som ble reist for Norges første universitet – Observatoriet ved Solli plass. En bygning som av Aftenposten ble kalt  «Norges viktigste bygning»

Universitetet inviterer til festival om kunnskap og kultur. Tusenvis av små og store var på Blindern i fjor og frydet seg over det de fikk oppleve. Årets program spenner fra overvåkning, et eget seminar om ekstremisme, foredrag om demokrati i Storbritannia, Latin-Amerikas blodige fred og krisen i Ukraina, til debatt om utfordringer fra hiphop-kulturen. Vi skal innom livsvitenskap, helse, trening, Camilla Collett og Norden. Det blir et eget program om fremtidens Oslo, hovedstadens klimakrav og hvilke energiformer vi bør velge. Dette er bare noen eksempler.

Vi er glad for å få besøk av internasjonale gjester som Alan Rusbridger, redaktør i The Guardian, og Eva Joly, europarlamentsmedlem og tidligere forhørsdommer og presidentkandidat i Frankrike.  Vi har også invitert filmskaper Deeyah Kahn. De skal alle snakke om ulike tema knyttet til frihet og rettigheter.

Alan Rusbridger – editor of The Guardian and honorary doctor of the University of Oslo - will consider the nature of press freedom today and assess the global impact of the Edward Snowden surveillance revelations which raise questions about the public interest, consent, the role of parliament, legality, privacy, oversight and the integrity of the web.

Et eget program, barneuniversitetet, gjør at også de minste vil føle seg hjemme på festivalen. De blir invitert ut i verdensrommet og kan høre om meterlange skorpioner i havet. De kan delta i såpebobleshow og se på fantastisk fysikk. Og ikke minst: Maj Britt Andersen kommer med fremragende musikere og kjente sanger. Det vil bli musikk i Universitetets aula og på Blindern.

Så festivalen er for hele familien.

Blir du nysgjerrig? Da foreslår jeg at du tar turen til vår kunnskapsfest som bringer verden til campus.  Studenter, ansatte, alle byens borgere: Velkommen.

A special welcome to our international students and employees. Several lectures will be given in English. And the cultural programme transcends all language barriers.

Link to the full programme: http://www.uio.no/om/aktuelt/arrangementer/uio-festivalen/

Av Ole Petter Ottersen
Publisert 13. apr. 2015 23:24 - Sist endret 4. juli 2016 15:10
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere