Stipendordning på plass

Mange er økonomisk berørte av den pågående krigen i Ukraina, og sanksjonene knyttet til den. Nå kan studenter fra Ukraina, Hviterussland og Russland søke om støtte gjennom en nasjonal støtteordning.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, dagtid, bygning, vindu.

Foto: Filip Ramberg/UiO

-Jeg er glad for at regjeringen har tatt våre signaler på alvor, og bidrar til at studenter som er her kan få fortsette studiene i trygge rammer her hos oss, sier rektor Svein Stølen.

Alvorlige konsekvenser uavhengig av nasjonalitet

Studenter fra Ukraina opplever økonomiske utfordringer på grunn av krigen, mens studenter fra Hviterussland og Russland er berørte av de økonomiske sanksjonene. Ordningen fra regjeringen vil gjelde for alle disse.

Stipendordningen er tilgjengelig for:

• ukrainske, russiske og hviterussiske statsborgere
  • selv-finansierende studenter eller Phd-kandidater som er registrert ved UiO vårsemesteret 2022.
  • selv-finansierende studenter eller PhD-kandidater som har mistet tilgang til midler grunnet krigen, og/eller økonomiske sanksjoner som følge av krigen.
  • ikke kvalifisert til støtte fra Lånekassen eller andre støtteordninger.

Praktiske detaljer

Ordningen varer fra 1. mars til 31. juli 2022. Studenter som kvalifiserer til stipendet vil kunne motta inntil 11 500,- per måned mens PhDer kan motta inntil 21 000,- per måned.

Les mer om støtteordningen her

Informasjon fra Regjeringen

Publisert 25. mars 2022 10:53 - Sist endret 30. mars 2022 15:19