Tidligere

En kvinne i en demonstrasjon holder en plakat i gult og blått med teksten "Stop putin, stop war".
Tid og sted: 25. mars 2022 08:0009:00, Deichman Bjørvika

Putin angrep Ukraina, men også demokratiet som idé og styreform. Vi inviterer til Demokratidagene-frokost med faglig påfyll om forholdet mellom Ukraina og Russland.

Blå tekst på gul bakgrunn: "Sammen for barna i Ukraina"
Tid og sted: 23. mars 2022 18:0021:00, Universitetets Aula, Karl Johans gate 47

Opplev blant annet Helene Bøksle, Aksel Kolstad og Klovner i Kamp live i Universitetets Aula. Inntektene går til UNICEFs og SOS-barnebyers arbeid for barn i Ukraina.

Image may contain: Bird, Azure, Gesture, Font, Beak.
Tid og sted: 14. mars 2022 16:0018:00, Auditorium 3, Domus Juridica.

Learn about, discuss and analyze current legal issues related to the conflict in Ukraine, and learn how Law Students can engage in advocacy.

Illustration, a flying dove carrying a law paragraph symbol
Tid og sted: 14. mars 2022 10:0011:30, Auditorium 3, Domus Juridica.

Following the invasion of Ukraine, the international community has expressed solidarity in pursuit of a peaceful resolution. Within International Law, what legal solidarity approaches can be taken by states?

Bildet kan inneholde: sky, atmosfære, himmel, verden, flagg.
Tid og sted: 7. mars 2022 16:0018:30, Auditorium 4, Harald Schjelderups hus

Hvordan kan vi snakke med barn om krigen? Hvor villige er vi til å ta imot krigsflyktninger, hva kommer det an på og hvordan virker taler av ukrainske og russiske ledere på identitetsfølelsen og solidaritet?

Demonstrant med Ukrainsk flagg med påskrift "Russian Army Go Home"
Tid og sted: 2. mars 2022 15:0016:00, Auditorium 3, Domus Juridica/Livestream

Putin tar folkerettens språk i sin munn når han forsøker å legitimere Russlands invasjon av Ukraina. Samtidig reiser invasjonen en rekke folkerettslige spørsmål.

Bildet kan inneholde: ledningsgjerde, blå, vann, metalltråd, gjerde.
Tid og sted: 2. mars 2022 13:0015:00, Akersgaten 64, aud. "Hovedbølet"

Vi står midt i det nå: En stormakt som starter krig på det europeiske kontinent, demokratiske tilbakeslag og nye spenninger mellom stormaktene. Kan Europa klare konfrontasjoner, og hvilke nye forsvarspolitiske kjerneutfordringer står Norge overfor? Hvordan vil dette påvirke verdensøkonomien?

Foredragene vil bli oppdatert ut fra Russlands angrep på Ukraina.

En knyttet hånd som holder et ukrainsk og russisk flagg
Tid og sted: 3. feb. 2022 14:0015:00, Niels Kaffebar i Niels Treschows hus

Bli med på en spennende samtale mellom professor Pål Kolstø og professor Geir Flikke om den høyaktuelle konflikten mellom Russland og Ukraina. Arrangementet er åpent for alle interesserte.