Dobbel dose Trump – live fra Blindern

Velkommen til en dobbel dose Trump på Union 371 - studentenes nye møtested på Blindern.

Bildet kan inneholde: tegnefilm, tekst, plakat, skrift, illustrasjon.

Trump mot verden LIVE

NRK-podkasten "Trump mot verden" kommer til UiO for å spille inn en rykende fersk episode med publikum. Programlederne Shaun Matheson og Gjermund Stenberg Eriksen vil sammen med vår egen førsteamanuensis i rettsvitenskap og USA-ekspert for NRK Urix, Sofie Høgestøl, forsøke å fange spenningsdramaet i valgkampen på andre siden av dammen.

De får fornemt besøk fra NRKs Tove Bjørgaas, som er programleder for podkasten "Krig og fred", og som har gått kilometervis i maktens korridorer i USA, slik noen av oss bare har sett på film og serier.

Alt vi kan love er at det før onsdag 16. har det skjedd mer enn nok å snakke om. Vi lover også den drøyeste komboen av humaniora, samfunnsvitenskap og jus klemt inn i en time som noen gang har vært levert av en podkast fra NRK med Trump i tittelen.

Produsent: Silje Martinsen Wettre, NRK

Universitetsplassen LIVE

UiOs egen podkast, Universitetsplassen, spiller inn sin egen episode om valget i USA og kampen om internettets sjel.

Da Trump vant valget i 2016 var det med slagordene Make America Great Again og Build That Wall. Han anklagde kritiske medier for fake news og kom unna med sexistiske og rasistiske uttalelser. Twitter-presidentens motstander i årets valgkamp er kjent for å kløne det til på talerstolen og å være for old school for sosiale medier. Står denne valgkampen om internettets sjel, hvor Trump er den onde og Biden den gode? Hvor mye av valgkampen styres av Fox News og CNN, og hvor viktig blir sosiale medier i dette valget?

Gjermund Stenberg Eriksen og Shaun Matheson fra NRK stiller som gjesteprogramledere i denne USA-utgaven av Universitetsplassen. På scenen møter de professor i retorikk, Kjell Lars Berge, og professor i medievitenskap, Gunn Enli.

Kjell Lars Berge triller jevnlig terningkast over presidenttaler, og er kjent for å blir rørt til tårer av Obamas retoriske evner. Han vurderer hvem som er den beste retorikeren i den amerikanske valgkampen.

Gunn Enli forsker på politisk kommunikasjon og sosiale medier, og har blant annet studert Trumps bruk av Twitter i valgkampen i 2016. Hun vurderer hvem som er den mest autentiske presidentkandidaten.

Produsent: Arild Blomkvist, UiO

Publisert 10. sep. 2020 13:25 - Sist endret 17. sep. 2020 09:06