Universitetsplassen: En ny start

Etter halvannet år i pandemi får vi delt ut kortene på nytt. Verden står overfor enorme utfordringer, og det er vi som skal skape løsningene. Her er en ny start.

Bildet kan inneholde: tekst, font, moro, photography.

Festival 31.august - 2.september

Universitetet i Oslo feirer 210 år og inviterer til festival 31.august - 2.september om hvordan vi omstiller oss til et bærekraftig samfunn. Hva skjer med demokratiet vårt, klarer vi å ta vare på kloden og hva lærte vi av pandemien om oss selv og samfunnet?

Universitetshagen 

Vi gleder oss til å se studenter og ansatte og andre interesserte møtes på festivalområdet i Universitetshagen. SiO vil ha salg av mat og drikke, så kom innom Universitetshagen og prøv ut den smakfulle Naturli` burger eller en vegan burritos mens arrangementene foregår. 

Tirsdag 31.august

Program og påmelding

Fem mennesker rundt fontene

Bli med på "Ordets makt i klimadebatten" kl. 11.00

Hva vi tenker om fremtiden er avgjørende for hvordan vi handler. Hvordan vi snakker og tenker om bærekraft, klima og miljø er viktig. Hør mer om hva som skjer når fakta møter følelser og interessekamp i klimadebatten.  

Torsdag 2.september

Program og påmelding

Domus Media opplyst av bærekraftsmålene

Følg debatten: Akademisk frihet under press - kl 13.00

Polariserte debatter kan gjøre vondt, og forskningssamarbeid i land med autoritære styrer der forskningsfriheten er truet, kan skape dilemmaer mellom sikkerhetspolitikk og nødvendig samarbeid for å løse de store globale utfordringene klima, miljø, helse og ulikhet.

Ny kunnskap skal skape nye muligheter men vil også kunne stille spørsmål som utfordrer faglige autoriteter, samfunn og næringsliv.

Anne Kierulf, Kristin Clemet og rektor Svein Stølen kommer- kommer du?