English version of this page

Åpning av lesesaler med plassreservasjon

Mandag 18. mai kan de første studentene komme tilbake til lesesalene på Blindern, men først etter å ha gjennomgått smittevernkurs og reservert en lesesalsplass.

Bildet kan inneholde: bygning, gjennom, arkitektur.

Sophus Bugges hus er ett av stedene det fra mandag vil åpne lesesal for studentene ved UiO. Foto: Francesco Saggio/UiO

Åpning av lesesaler

Det er gledelig at lesesalene nå endelig åpnes for studentene. Åpningen skjer i henhold til smittevernsreglene med maksgrense på 50 personer per sone i lesesalen og minst én meter avstand mellom hver plass. Det åpnes fra mandag mulighet for å bestille lesesalsplass i Sophus Bugges hus, Eilert Sundts hus, Idrettsbygningen og Georg Sverdrups hus. Lesesalsplassene er åpne for alle studenter, uavhengig av fakultet og studienivå. Totalt blir 776 lesesalsplasser tilgjengelig for studentene.

NB - studenter som har behov for å bruke PC på lesesalene må ta med egen.

Reservasjon av plass

For å kunne overholde smittevernsreglene må lesesalsplassene som nå blir tilgjengelige reserveres på forhånd. Studentkort og kvittering på plassreservasjon må vises fram til vektere som kontrollerer adgang til bygningene.

• Reservasjon av lesesalsplass kan gjøres fra mandag 18. mai kl. 8.00.
  • Lesesalene er åpne mandag–fredag kl. 9-16.
  • Bestilling av plass skjer i TP: Rombestilling.

• Reservasjonen gjelder for én dag om gangen.
  • Lesesalsplass kan bestilles tre dager frem i tid.
  • Det er ikke mulig å bestille for flere dager samtidig.

Obligatorisk smittevernskurs

Alle som kommer tilbake til UiOs bygninger må på forhånd ha vært gjennom et obligatorisk e-læringskurs i smittevern.

Tre viktige punkter:

• Vask hendene
  • Hold avstand
  • Hold deg hjemme om du er syk
Publisert 15. mai 2020 15:22 - Sist endret 18. mai 2020 15:21