English version of this page

Tilbud om selvtest for UiO-ansatte og studenter

Ansatte og studenter ved Universitetet i Oslo kan nå hente selvtest for Covid-19. Testen kan de ta hjemme i egen stue eller hybel.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, bygning, urbant design, tre.

Fra tidligere korona-hurtigtesting på Blindern campus.

Tilbudet om hurtigtest ved campus Blindern og i sentrum fortsetter med et nytt system for selvtesting.

Selvtesten er et tilbud kun til symptomfrie ansatte og studenter. Har man symptomer, eller har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist smitte, skal man ta ordinær koronatest:

– Vi håper at tilbudet om selvtesting blir like populært som tilbudet om hurtigtest på campus har vært. Det sikrer oss et trygt campus, og gjør for eksempel at vi kan holde lesesalene våre åpne selv om det er høyt smittetrykk, sier rektor Svein Stølen.

Fra og med mandag 3. mai kan selvtestene hentes i Knutepunktet i Lucy Smiths hus på Blindern eller i Domus Juridica i sentrum.

Åpningstidene er mandag til fredag kl. 9.00 - 15.00. Husk å ta med ansatt- eller studentbevis når du henter ut test, og sørg for at du også husker UiO-brukernavnet og passordet ditt.

Slik foregår det

Selvtesten utleveres i en pose med QR-kode. Koden skal leses av når selvtesten hentes ut, og etter gjennomført tester. Husk å ta med mobil! Det er mulighet for manuell registrering for de uten smarttelefon.

Koden fører til et nettskjema med UiO-innlogging. Det kobler testposens unike løpenummer til personen som henter den. Ingen helseopplysninger lagres. UiO bruker dette systemet for å sikre at det er de som får posen utlevert som også tar testen

Hver pose inneholder to tester, samt informasjon om hvordan selvtesten utføres.

Posen inneholder også informasjon om hva man skal gjøre ved positiv test. Er testen negativ, trenger man ikke foreta seg noe.

– Jeg vil takke alle studenter og ansatte som tester seg regelmessig. Nå håper vi at det blir enda enklere for dem å få gjennomført testing, og dermed holde både seg selv og andre trygge, sier Stølen.

Publisert 19. apr. 2021 14:25 - Sist endret 30. apr. 2021 11:40