Tilbud om selvtesting avsluttes

Fredag 11. juni er siste mulighet for å hente selvtester. I alt er det delt ut ca 11 000 poser med tester siden 20. april.

Bildet kan inneholde: sky, himmel, bygning, urbant design, offentlig område.

Bakgrunnen for at tilbudet avsluttes er at semesteret nærmer seg slutten, og det er færre som henter tester nå enn i april og mai. Gjennom selvtestingen er det registrert 4 positive tester siste ukene som er knyttet til UiO, men det er trolig noen flere. Studiested ble ikke registrert i starten. De siste ukene er det ikke registrert noen positive tester.

Takker studentene

Trond Morten Nejad-Trondsen, direktør for SiO Helse, takker alle studenter som har bidratt til at vi har innarbeidet godt smittevern.

- Vi vet ut fra intervjuer med de som har testet positivt at dette har hindret sosial omgang og mulighet for spredning. Jeg vil også takke UiO for et fint samarbeid om testing under hele pandemien. Sammen har vi etablert gode tilbud på testing, og vi har utviklet kunnskap og løsninger for testing som nå brukes mange steder i landet og gjør det mulig å gjenåpne samfunnet.

I tillegg selvtestene er det også gjort 12 000 tester på campus. Totalt er det med massetestingen og selvtestingen i Oslo 41 positive funn på til sammen 57 000 tester.

Fortsetter på Domus Medica

Utdelingen av selvtesting fortsetter på Domus Medica ut semesteret, og videre til lageret er tomt. Utdelingen skjer fra MED-studieinfosenter, rett innenfor hovedinngang A (mot trikkestoppet), tirsdager og torsdager fra kl 09:00-11:30 og 12:00-14:00. Tilbudet gjelder alle studenter og ansatte med tilgang til Domus Medica.

Publisert 9. juni 2021 10:51 - Sist endret 11. juni 2021 12:24