English version of this page

To meters avstand og åpne lesesaler i påskeuken

Regjeringen innfører to meters avstand mellom mennesker eller bruk av munnbind der dette ikke er mulig. Lesesalene ved UiO tilpasses dette fra 25. mars.

Bildet kan inneholde: bord, interaksjon, tre, begivenhet, bagasje og vesker.

Lesesalstilbud gjennom påsken.

Universitetet åpnet denne uken lesesalsplasser i Eilert Sundt, Vilhelm Bjerknes, Sophus Bugge, Domus Juridica, samt masterlesesalsplasser. Regjeringen kom 23. mars med skjerpede nasjonale tiltak.

Åpent i påskeuken

En anbefaling er at det skal være to meters avstand mellom mennesker, gjeldende fra 25. mars. Lesesalene og bookingsystemet vil bli tilpasset dette i løpet av 24. mars. Lesesalsplassene kan bestilles her.

Lesesalene er åpne mandag til onsdag i påskeuken og det gis også et tilbud skjærtorsdag og 2.påskedag. Se åpningstider.

- Vi ser at studentene setter pris på lesesalstilbudet og gjør det vi kan for å gi dem et tilbud også gjennom påsken, sier rektor Svein Stølen.

Teststasjonene

Teststasjonene i Frederikkebygningen og Professorboligen er åpne til og med 31. mars. Se åpningstider.

Digital undervisning

Ved UiO er det i hovedsak digital undervisning fram til 12. april. Det gjennomføres praksisundervisning, ferdighetstrening og labundervisning i henhold til smittevernbestemmelsene.

– Vi tilpasser dette også til de nye anbefalingene om avstand og bruk av munnbind i situasjoner der man ikke kan holde tilstrekkelig avstand i våre lokaler eller undervisningssituasjon. Studentene vil få beskjed om eventuelle endringer via sitt studieprogram, sier Stølen.

Tilrettelegging

Studenter med nedsatt funksjonsevne og særskilte behov har rett på individuell tilrettelegging. Studenter som ikke allerede har et vedtak på en tilrettelagt leseplass kan benytte søknadsskjema for tilrettelegging i studiehverdagen.

Hjemmekontor

Ansatte skal fremdeles så langt det er mulig ha hjemmekontor. Se oppdatert informasjon om gjeldende regler.

Publisert 24. mars 2021 16:24 - Sist endret 24. mars 2021 19:33