English version of this page

UiO går over til digital undervisning fra fredag 13. mars

Universitetsledelsen har besluttet at all normal undervisningsaktivitet ved Universitetet i Oslo skal opphøre fra fredag 13. mars 2020. Fra i morgen skal undervisning gis digitalt. Tiltakene gjøres for å forebygge koronasmitte.

Krafttak for digitalisering

Noen av studiene tilbyr allerede digital undervisning og det fortsetter som før. Det gjøres nå en stor innsats fra fakultetene og Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) for å bistå forelesere i å tilby digital undervisning. Studentene vil få beskjed om hvordan undervisning tilbys på sitt studie.

Vi satser nå alt på å få opp digitale løsninger på alle studier. For noen av disse vil det ta litt tid, men vi gjør nå en kraftinnsats for å bistå undervisere i å ta i bruk digitale løsninger. Vi ber om forståelse for at det kan være litt utfordrende for forelesere og fakulteter, men dette skal vi få til, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Sjekk informasjon om ulike måter å drive digital undervisning. Det kommer mer informasjon om løsninger fremover.

Vi jobber nå på spreng for å få opp bedre løsninger. I dag lanserer vi en app til alle ansatte for for opptak av forelesninger med lyd og presentasjon som blir lagt ut på emnesidene til studentene våre. Vi vil også rulle ut en løsning (Zoom) som kan ha interaktiv deltakelse også for mer enn 400, sier Stølen.

Publisert 12. mars 2020 11:33 - Sist endret 4. mai 2020 09:47