English version of this page

UiOs bygninger er stengt frem til påske

Regjeringen har iverksatt sterke tiltak for å begrense smitte av koronavirus. Universitets bygninger er stengt, og studenter og ansatte jobber hjemme. Det kommer mer informasjon om hva dette betyr for virksomheten og den enkelte.

Bildet kan inneholde: offisielt, hvitkrage-arbeider, business, dress.
Universitetsdirektør Arne Benjaminsen

Vi jobber med å sette opp digitale løsninger for undervisning. Dette er en utfordrende situasjon for våre ansatte og for studentene. Vi gjør nå et krafttak for å få til god digital undervisning så fort som mulig. Våre ansatte viser stor dugnadsånd og velvillighet, og det er jeg veldig glad for i denne situasjonen. Vi må be om forståelse for at ikke alle emner er klare ennå, og at mange gjør dette for første gang,  sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

Digitale løsninger for undervisning

All undervisning der studentene er fysisk til stede er stoppet. Noe digital undervisning gjøres allerede og mer settes nå i gang.

Vi har de siste dagene lagt til rette for digital undervisning og ruller ut digitale verktøy for dette nå. Studenter oppfordres til å jobbe med studiene sine som normalt og de får beskjed når den digitale undervisningen er klar på deres emne, hvis den ikke allerede er det, sier Benjaminsen.

Informasjon om eksamen

Eksamen med fysisk oppmøte i Silurveien er avlyst frem til påske. UiO jobber med å få på plass alternative vurderingsformer for eksamen.

Hjemmekontor

Universitetets ansatte skal i størst mulig grad jobbe hjemme. Det legges til rette for videomøter og andre løsninger for hjemmearbeid. Ansatte med kritiske funksjoner er fortsatt på jobb for å holde nødvendig drift i gang. Universitetsdirektøren ber folk om å holde seg hjemme og jobbe for Universitetet i Oslo der de er:

Selv om universitetsbygningene er stengt, må vi holde hjulene i gang, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen.

Publisert 13. mars 2020 12:59 - Sist endret 24. apr. 2020 14:55