English version of this page

Undervisningen blir digital ut semesteret

For å gi forutsigbarhet for studenter og ansatte har UiO besluttet at ordinær undervisning foregår digitalt ut semesteret.

Bildet kan inneholde: laptop, kaffe kopp, kopp, skrivebord, kopp.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

- Vi vet ikke hvordan våren vil bli i forbindelse med koronapandemien. For å gi forutsigbarhet for studenter og ansatte har vi derfor besluttet at undervisningen blir digital frem til sommeren, sier universitetsdirektør Arne Benjaminsen ved Universitetet i Oslo.

Senter for læring og utdanning arrangerer torsdag 2. april webinar om hvordan studenter kan aktiveres i digitale omgivelser.

Logg på for å se forelesningsvideoer

Fra inneværende uke er alle timeplanene oppdatert med informasjon om digital undervisning. Noen har lenker til Canvas, andre til Zoom eller forelesningsopptak.

Studentene får et varsel i timeplanen som forteller at man må logge seg inn for å se lenker til adgangsbegrenset innhold, som forelesningsopptak og andre videoer. Varselet er lagt inn på timeplanene på emner hos alle fakulteter, unntatt ved MN-fakultetet hvor forelesningsopptak ligger åpent tilgjengelig.

Alle videoer er også synlige via timeplanen i Mine studier. Informasjon om eksamen og frister for innlevering av masteroppgaver vil gis av det enkelte fakultet og institutt.

Sikkerhet ved bruk av nye digitale løsninger

I forbindelse med at mange nå jobber eller studerer hjemmefra og har begynt å bruke noen nye digitale tjenester, har USIT utarbeidet noen punkter om informasjonssikkerhet generelt og om videoverktøyet Zoom spesielt.

Sjekk nettsiden om sikkerhetstips for hjemmekontor eller nettsiden med spørsmål, svar og gode råd om sikkerheten ved bruk av Zoom.

Ekstern finansiering av forskning

Korona-situasjonen kan få konsekvenser for gjennomføring av eksternt finansierte prosjekter, og det er laget en nettside med råd til prosjektledere og partnere.

Publisert 1. apr. 2020 19:02 - Sist endret 24. apr. 2020 14:55