English version of this page

Undervisning og eksamen

Universitetet er åpent. Forsknings-og utdanningsvirksomheten skal opprettholdes, og universitetet kan tilby mer fysisk undervisning.

Undervisning i vårsemesteret

Regjeringen åpner opp for fysisk undervisning, og ønsker at alle studenter skal ha tilbud om fysisk undervisning hver uke.

For undervisning i mindre rom anbefaler regjeringen et maksantall på 30 med en meters avstand. Avstandskravet kan fravikes noe dersom det går ut over anledningen til å tilby fysisk undervisning.

Under forelesninger i auditorier anbefaler regjeringen et maksantall på 200 med faste plasser og en meters avstand. Universitetet har handlingsrom så lenge vi har et smittevernfaglig forsvarlig tilbud. Silurveien er tilrettelagt for fysisk eksamen i henhold til smittevernregler og fysisk avstand.

Studentene får informasjon fra sine studieprogram om hvordan undervisningen blir i vårsemesteret.

Lesesaler ved Universitetet i Oslo

Lesesalene og bibliotek er åpne, det skal være avstand på en meter og det er mulig å booke annenhver plass. Dette gjelder også lesesalsplassser. Det er nå påbud om munnbind i bibliotek og på innendørs arrangement der avstand på en meter ikke kan holdes.  

Skoleeksamen i Silurveien

For utsatt eksamen er Silurveien 2 nå endret til halv kapasitet med avstandskrav. Dette gjelder i første omgang for januar og februar. Les mer om smittevernstiltakene og instruksjoner ved skoleeksamen i Silurveien.

Studenter i risikogrupper

Studenter i risikogruppen kan ta kontakt med sitt fakultet for veiledning. Med dokumentasjon kan du også søke om tilrettelegging av eksamen.

Syk eller mistanke om sykdom

Studenter skal holde seg hjemme og teste seg når de får symptomer på covid-19, også dersom de er fullvaksinert. Studenter søker om gyldig fravær på vanlig måte ved bruk av nettskjema. For eksamener som krever fysisk oppmøte ved UiO er det ikke nødvendig å legge ved dokumentasjon på fraværet. Dette gjelder alle skoleeksamener i Silurveien, samt muntlige og skriftlige eksamener som krever fysisk frammøte på campus. 

Publisert 3. des. 2021 09:21 - Sist endret 14. jan. 2022 16:15