George Bush

Maleriet George Bush hører til en serie på 10 selvstendige malerier, kalt Amerikasuiten.

© W. Gulbransen / BONO 2010

Wenche Gulbransen (1947) er en internasjonalt orientert kunstner, utdannet i Oslo, Wien og Budapest. Hun er tegner, grafiker, maler og billedhogger – for, som hun sier: ”Jeg arbeider, som de fleste kunstnere i dag, med mange teknikker. I hovedsak er mine arbeider basert på geometri og konstruktive prinsipper”. Dette kan sees både i hennes stort anlagte fontener, som i Vanntrappen ved Oslo S, og i det mindre bildeformatet.

George Bush visualiserer Gulbransen en utforskning av tekster gjennom en interaksjon mellom ulike typer utsagn. Her siteres Bush og kunstkritikeren Christopher Prendergast i annenhver linje. De kan leses hver for seg og sammen og avsløres som like utilgjengelige. Kan utsagnene i sin opprinnelige form tas på alvor, hva er det som egentlig sies, og oppstår det en ny mening gjennom bearbeidelsen?

Maleriet blir en kommentar til spørsmål omkring tekst og sannhet i tillegg til å ha egen visuell kraft. Gulbransen bruker lang tid på å finne egnede tekster som hun skriver inn på PCen i en bevisst valgt font. Teksten skrives ut på lerret og overmales med lag på lag av transparent akrylmaling mens noen ord fremheves. På den måten understreker også selve prosessen betydningslagene i maleriet. 

Av Ulla Uberg
Publisert 4. mai 2010 13:22 - Sist endret 19. mai 2011 13:32