Konsentrert form

Delt form av Ervin Løffler, 1981-83, bronse

Delt form står foran Eilert Sundts hus B og kom på plass sommeren 2010. Plasseringen er realisert takket være godt samarbeid med Oslo kommune og Norsk billedhoggerforening.

Ervin Løffler (1922) kom som flyktning fra Ungarn i 1947 og ble norsk statsborger i 1954. Med seg fra hjemlandet hadde han en kunstutdannelse som var blitt avbrudt av krigen. I Norge arbeidet han som assistent for flere billedhuggere, men fra 1970 tok en selvstendig kunstnerkarriere retning. Løffler har siden da arbeidet innenfor sitt helt unike formspråk som handler om fast, bearbeidet form, bevisste tomrom og subtil overflate. 3 likeverdige størrelser om igjen og om igjen i små og store skulpturer, i bronse eller i stein.

Delt form ble opprinnelig laget til Romsås skole. Skulpturen består av 2 hovedformer. Disse omslutter og griper i hverandre med en indre dynamikk som gjør at skulpturen endrer karakter ettersom man beveger seg rundt den. Skulpturen er på samme tid stabil og i bevegelse, tung og luftig, rå og sårbar. Den patinerte overflaten er myk som hud.

Kunstneren sier selv om eget arbeid: ”Jeg ønsker å lage skulptur som gir uttrykk for sterke følelser. Skulpturene skal være dramatiske, monumentale og klare i formen”.

 

Av Ulla Uberg
Publisert 10. mai 2011 15:28 - Sist endret 9. mai 2012 15:25