Lunsj med kultur

Universitetet i Oslo er den eneste arbeidsplassen i landet hvor man kan gå på konsert i arbeidstiden – hver uke! Kulturkonsulenten engasjerer dyktige musikere og arrangerer lunsjkonserter hver fredag for studenter og ansatte. Konsertene er også åpne for byens befolkning, og det er fri entré.

  • Tid: Fredager kl 12.15 til 12.45
  • Sted: Vestibylen, HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus, Moltke Moes vei 39, Blindern. Se kart

Arrangementene er gratis og åpne for alle. Vestibylen fungerer i denne sammenheng som et kulturtorg med salg av kaffe og vafler fra kl 11.45.

Universitetet samarbeider blant annet med Barrat Dues musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole, Ungdommens Musikkmesterskap, Oslo Quartet Series og en rekke musikere, både etablerte og unge talenter.

Høsten 2011 ga Kulturdepartementet 100 000 kroner til dette prosjektet. Det ble da arrangert lunsjkonserter på andre steder rundt på Universitetet. Noen av stedene fortsetter vi å besøke en gang i semesteret: Borggården på Tøyen hovedgård og Odontologisk institutt. Grunnen til at disse to stedene fremdeles får besøk av lunsj med kultur, er at det komer publikum. noen ganger har vi også konserter i Professorboligen eller i Aulaen.

Arrangementer

3. sep. 2018 13:15 - 13:45 , Vestibylen i Vilhelm Bjerknes hus Legg til i kalender

Sist folkrock-ensemblet Lady Moscow besøkte Lunsj med kultur ble vestibylen i Georg Sverdrups hus forvandlet til en dampende het rockeklubb full av dansende studenter, ansatte og tilskuere. Nå er bandet klare til et nytt besøk på UiOs årsfest i Realfagsbiblioteket denne gang – med et rykende ferskt album i kofferten!

3. sep. 2018 14:00 - 14:30 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

I forbindelse med årets Kavliprisutdeling, tilbyr vi ekstra Lunsj med kultur med den engelske pianisten Ian Hobson. Han er meget ettertraktet både som pianist og som dirigent og har spilt i store deler av verden. Nå også på Blindern.

7. sep. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Det er operafestival i Oslo denne uken så det er naturlig med litt opera på Lunsj med kultur. To av landets beste unge sangere, Ole Morten Velde og Siri Kval Ødegård er helt nygifte så det faller dem lett å synge kjærlighetsviser og klissete duetter. Stefan Ibsen Zlatanos akkompagnerer.

12. sep. 2018 12:15 - 12:45 , Tøyen Hovedgård i Botanisk hage, Sars’ gt./Monrads gt. Legg til i kalender

Victoria Randem og Gustav Hasfjord går begge på Operahøgskolen i Oslo. De er to dyktige, unge sangere som byr på et variert og lekent program i den vakre borggården utenfor Tøyen Hovedgård i Botanisk hage. Olga Jørgensen akkompagnerer.

14. sep. 2018 12:15 - 12:45 , Universitetets aula, Karl Johans gate 47 Legg til i kalender

Med en unikt ”sound” og ekte historiefortelling har denne trioen skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Sammen har de utviklet et akustisk format med elementer fra jazz, blues/roots, folk og country. Tett samspill og vokale harmonier har blitt deres fremste varemerke. Dette er nært og ekte.

21. sep. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Velvet Quartet fra Ung kvartettserie, talentprogrammet til Oslo Quartet Series kommer til Lunsj med kultur. På programmet står Mendelssohns nydelige strykekvartett nr. 2 i a-moll, op.13

28. sep. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Pianisten Thormod Rønning Kvam som er utdannet ved bl.a. Royal Academy of Music i London, er på soloturné sommeren og høsten 2018. Han har begeistret publikum på Blindern flere ganger både som solist og kammermusiker og har gledet seg lenge til å komme tilbake! Han spiller Grieg, Scarlatti og Ravel.

12. okt. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Synne Sanden er en ekspressiv og utforskende popartist som har funnet sin helt egne retning i å skrive om skambelagt tematikk. På hennes kommende album skriver hun om mindreverdighet, selvforakt og misunnelse. På denne konserten kommer hun solo med dette materialet, sin stemme og flygel, i samspill med samtidsdanser Ida Haugen.

19. okt. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Som tittelen antyder, spiller trioen musikk fra hele verden. De har på den ene siden rendyrket og skapt en kammerversjon av brasiliansk Bossa Nova av J.C. Jobim og argentinsk tango av A. Piazzolla. På den andre siden spiller de europeisk klassisk musikk, Beatlesmelodier, filmmusikk og folkemusikk fra vår del av verden.

 

26. okt. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Wesendonck-Lieder er en sangsyklus bestående av fem sanger med tekster av Mathilde Wesendonck (1828–1902). Richard Wagner tonesatte Wesendoncks dikt i 1857 og 1858 og høyst sannsynlig hadde han et platonisk kjærlighetsforhold til Mathilde. Janne Berglund og Stefan Ibsen Zlatanos presenterer de usedvalig vakre sangene på Lunsj med kultur.

Mer
Publisert 15. apr. 2011 15:34 - Sist endret 19. juni 2018 10:29