Lunsj med kultur

Universitetet i Oslo er den eneste arbeidsplassen i landet hvor man kan gå på konsert i arbeidstiden – hver uke! Kulturkonsulenten engasjerer dyktige musikere og arrangerer lunsjkonserter hver fredag for studenter og ansatte. Konsertene er også åpne for byens befolkning, og det er fri entré.

  • Tid: Fredager kl 12.15 til 12.45
  • Sted: Vestibylen, HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus, Moltke Moes vei 39, Blindern. Se kart

Arrangementene er gratis og åpne for alle. Vestibylen fungerer i denne sammenheng som et kulturtorg med salg av kaffe og vafler fra kl 11.45.

Universitetet samarbeider blant annet med Barrat Dues musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole, Ungdommens Musikkmesterskap, Oslo Quartet Series og en rekke musikere, både etablerte og unge talenter.

Høsten 2011 ga Kulturdepartementet 100 000 kroner til dette prosjektet. Det ble da arrangert lunsjkonserter på andre steder rundt på Universitetet. Noen av stedene fortsetter vi å besøke en gang i semesteret: Borggården på Tøyen hovedgård og Odontologisk institutt. Grunnen til at disse to stedene fremdeles får besøk av lunsj med kultur, er at det komer publikum. noen ganger har vi også konserter i Professorboligen eller i Aulaen.

Arrangementer

23. nov. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Kringkastingsorkesteres soloharpist, Sidsel Walstad kommer tilbake igjen, med gullharpa si og hun vil på ny dele sine magiske harpetoner med oss. Hun tar med seg sin lille elektriske harpe også. Blir det fuzzpedal og funky rytmer mon tro?

30. nov. 2018 12:15 - 12:45 , Vestilbylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Operaorkestrets Bratsjgruppe kommer ut av graven for å underholde med et program fra Purcell til Star Wars. De er høyt engasjerte og dyktige musikere, og i denne konserten skal de la fantasien utfolde seg i et program for både mindre og større besetninger. Her kan du nyte bratsjklangen i all sin herlighet.

7. des. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

På denne konserten får du oppleve Franz Liszts store mesterverk for klaver, h-mollsonaten. Verket er én sammenhengene sats med dramatikk, tordnende oktaver, lyrisk varme og episke proporsjoner.

12. des. 2018 12:15 - 12:45 , Det odontologiske fakultet, Geitmyrsveien 71 Legg til i kalender

Unikor er UiOs offisielle ansattkor og har rundt 50 aktive sangere. Tor Tveite er kunstnerisk leder og sørger for at koret opptrer med et variert repertoar innen ulike sjangere og på mange språk. Koret vil også i år skape god julestemning med kjent og mer ukjent julemusikk.

14. des. 2018 12:15 - 12:45 , Vestibylen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern Legg til i kalender

Unikor er UiOs offisielle ansattkor og har rundt 50 aktive sangere. Tor Tveite er kunstnerisk leder og sørger for at koret opptrer med et variert repertoar innen ulike sjangere og på mange språk. Koret vil også i år skape god julestemning med kjent og mer ukjent julemusikk.

Mer
Publisert 15. apr. 2011 15:34 - Sist endret 19. juni 2018 10:29