Partnerseminar for Kunnskapsdepartementet

Den digitale kulturens tidsalder?

Vi lever i en virkelighet der vi omgir oss med digitale informasjons- og kommunikasjonsverktøy. Årets vinner av Holbergprisen Manuel Castells bruker betegnelsen nettverkssamfunnet for å analysere og forstå samtidsånden.

Professorene Trine Syvertsen og Thomas Hylland Eriksen er bedt om å si noe om hva de ser når ser fremover. Vi har spurt dem om hva gjennomdigitaliseringen av samfunnet og globale nettverk kan innebære på sikt? For kulturen? For måten vi tenker, lærer og arbeider på?

Program

• Innlegg ved Trine Syvertsen, professor i Medier og kommunikasjon og dekan ved Det humanistiske fakultet, UiO
  • Innlegg ved Thomas Hylland Eriksen, professor i sosialantropologi ved UiO
  • Diskusjon leder av Pål Sørgaard, avdelingsdiektør, KD

Om innlederene

Trine Syvertsen er professor i Medier og kommunikasjon og dekan ved Det humanistiske fakultet, Universitetet i Oslo. Syvertsen har skrevet flere bøker og artikler, og publisert bredt i både nasjonale og internasjonale tidsskrifter.

Thomas Hylland Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo . Han er en aktiv samfunnsdebattant og har skrevet en rekke bøker og artikler. I ”Øyeblikkets tyranni” og i flere andre bøker, har han skrevet om utilsiktede bivirkninger av moderniteten.

Partnerforum
Emneord: IKT, Innovasjon, Kommunikasjon