Consequences of Investments for National Security (COINS)

NUPI ønsker å rekruttere en student som vil skrive masteroppgave om utenlandsk eierskap og direkte utenlandske investeringer (FDI) i vestlige vertsland.

Bildet kan inneholde: puslespill, puslespill, rød, leketøy, design.

Studenten vil være tilknyttet forskningsprosjektet Consequences of Investments for National Security (COINS). Vedkommende vil jobbe med å analysere den økonomiske betydningen av slike investeringer, med vekt på å sammenligne FDI fra ulike typer opprinnelsesland som Russland, Kina, Gulfstatene og tradisjonelle vestlige opprinnelsesland.

Mer informasjon om COINS-prosjektet finner du her.

Kandidaten som blir valgt ut får lønn i 5-6 måneder (avhengig av oppstartstidspunkt) tilsvarende 20 prosent av en full stilling for 1019 Vitenskapelig assistent (kr 6040,- pr måned). Studenten får en kontorplass på NUPI og forventes å delta fullt ut i instituttets faglige og sosiale fellesskap samt å ut utføre arbeidsoppgaver tilsvarende en 20 % stilling. Det vil tilrettelegges slik at dette arbeidet ikke går ut over arbeidet med masteroppgaven. Studenten vil ha en faglig mentor på instituttet og vil være en del av forskningsgruppen Russland, Asia og internasjonal handel og Senter for internasjonal økonomi og handel.

Vi søker en student i samfunnsøkonomi eller med annen samfunnsvitenskapelig bakgrunn og god kompetanse i kvantitativ metode. Kriterier for utvelgelse vil være fagsammensetning, karakterer, prosjektskisse og personlig egnethet. I tillegg vil vi vurdere evnen til å oppspore kilder og samle inn data.

Slik søker du

  • Søknadsbrev med en kort prosjektskisse (maks. 2 sider)
  • CV og oversikt over fagsammensetning og karakterer
  • Relevante vitnemål og karakterutskrifter

Søknadsfrist: 31. mai 2020

Tiltredelse: Fortrinnsvis mellom 1. august 2020 og 1. januar 2021 – etter nærmere avtale.

 

For nærmere opplysninger – ta kontakt med vitenskapsbutikken@sv.uio.no

Emneord: Samfunnsøkonomisk analyse, Economics, Human Geography, Statsvitenskap, Development Environment and Cultural Change
Publisert 24. mars 2020 10:11 - Sist endret 24. mars 2020 10:11