English version of this page

Prosjekter

Dr. Squiggles, rytmeroboten

Liten, blekksprut-aktig robot.Dr. Squiggles lytter etter tapping utført av mennesker eller andre musikalske roboter. Den forsøker å delta i spillingen og improviserer sine egne rytmer ut fra det den hører.

Ytelse og bevissthet i musikkopplevelsen

Trommesett og hånda til en trommis. Foto.Hvordan virker ytelse og bevissthet inn på engasjementet som oppstår når vi lytter til musikk? Ytelse og bevissthet i musikkopplevelsen ønsker å styrke vår forståelse av den fysiske og mentale ytelsen i produksjonen og sansingen av musikk.

Synkronisering, sosial tilknytning og behag

En høyhelt damesko og pene herresko. To personer avbildet fra knærne og ned. Foto.Prosjektet Synkronisering, sosial tilknytning og behag undersøker synkronisert atferd og andre relaterte prosesser som kan føre til sosial tilknytning.

Modellering og roboter

Mann og roboter. Foto.Hvordan tilpasser roboter seg til rytme? Prosjektet Modellering og roboter er inspirert av biologi og menneskehjernen, og bygger modeller av rytmiske prosesser.

Musikalske frysninger

Hode med musikknoter som slags hår. Silhuett. Illustrasjon.Musikk kan gi øyeblikk av intens glede også kjent som "frysninger". Prosjektet Musikalske frysninger undersøker hvor disse reaksjonene finner sted i hjernen, og hva som trigger dem.

Musikalsk tid og form

Violinist med ryggen til. Foto.

Prosjektet Musikalsk tid og form: En studie i fremføring og lytting undersøker de viktigste forskjellene mellom fremføringer av utvalgte orkesterkomposisjoner i vestlig kunstmusikk. Prosjektet undersøker også lytteopplevelsene ved disse fremføringene.

Det nevrale grunnlaget for å forutse hendelser i nær tid

Klokker i mange farger på en vegg.Mennesker har en unik evne til å forutse hva som skal skje i den nære fremtid. Det nevrale grunnlaget for å forutse hendelser i nær tid ønsker å forstå bedre denne evnen til å forutse fremtidens «hva», «hvor» og «når».

Hvordan og hvorfor får musikk oss i bevegelse?

Dame danser barbent. Foto.Menneskelig mikrobevegelse i musikkpersepsjon og interaksjon - (MICRO) undersøker hvordan musikk påvirker det vi kaller mikrobevegelser, slik som de ørsmå bevegelsene vi ser når vi står stille.

Hvor er egentlig beatet?

Musikktropp spiller på gata med publikum. Foto.Musikk og mikrorytmikk (TIME) undersøker mikrorytmiske forhold i fire rytmiske sjangre - jazz, elektronisk dansemusikk, R&B/hip-hop og skandinavisk folkemusikk. Hvilke aspekter ved musikalsk lyd er viktig for hvordan vi oppfatter timing og rytme på mikronivå? Hvordan varierer dette med kulturell bakgrunn og læring?

Kunsten å balansere kreativitet og opphavsrett

Bakhodet til en mann som ser på en PC-skjerm. Foto.

MASHED: Mashup-musikk, opphavsrett, og plattform-regulering forsker på spenningsforholdet og feedback-mekanismene mellom Internett-plattformers bruk av algoritmiske reguleringsverktøy og mashup-musikk

Datamaskiners evne til avansert analyse av musikk

Ørken. Foto.

Prosjektet MIRAGE - Et integrert AI-basert system for avansert musikkanalyse skal videreutvikle datamaskiners evne til å lytte til og forstå musikk. Det vil legge grunnlaget for utviklingen av ny teknologi som kan hjelpe mennesker til bedre å forstå og verdsette musikk.

Musikalsk menneske-maskin-interaksjon

Musikere som spiller på instrumenter. Foto.Prosjektet Musikalsk menneske-maskin-interaksjon utforsker rytme og bevegelse ved å designe og konstruere grensesnitt for musikalsk menneske-maskin-interaksjon.

Elektrofysiologien til arbeidsminnet

Hjernen med markerte punkter. Illustrasjon.Hovedmålet med prosjektet Oscillatory mechanisms supporting human cognition er å få ny kunnskap om de grunnleggende elektrofysiologiske mekanismene til arbeidsminnet, prediksjon og oppmerksomhetskontroll i hjernen.

Selvspillende gitarer

Gitarer som henger fra taket. Foto.De selvspillende gitarene er en plattform for å utforske møtepunktet mellom akustisk og digital lydproduksjon gjennom en samling selvspillende instrumenter.

Nettverk for lyd- og musikkinformatikk

Nordic står det. Og mikrofoner. Illustrasjon.NordicSMC er et nettverksprosjekt med mål å utvikle fremrangende forskning innen lyd- og musikkinformatikk i de nordiske landene.

RITPART

To unge mennesker ser på en PC-skjerm. Foto.RITPART is a partnership project with the aim of connecting RITMO to world-leading research groups in USA, Canada and Japan.