UiO tilbyr 40 stipendplasser på Den internasjonale sommerskole

På global basis blir det mer og mer populært med sommerskoler for studenter. I år tilbyr Den internasjonale sommerskole ved UiO 40 stipendplasser til egne programstudenter.

Bilde av sommerskolestudenter på UiO
Foto: UiO / Mantas Grigaliunas

Hvert år kommer rundt 550 studenter fra 90 ulike land til Oslo i slutten av juni for å studere seks uker ved Den internasjonale sommerskole ved UiO. I løpet av oppholdet kombinerer de studier med internasjonalisering, sosiale opplevelser og ekskursjoner. Denne sommeren kan inntil 40 master- og bachelorstudenter ved UiO søke om stipend og plass på sommerskolen.

– De vil få all undervisningen gratis, men vil også slippe å betale for å delta på ekskursjoner, sosiale treff og arrangementer som studentene ved sommerskolen deltar på, forteller sommerskolens direktør, Nita Kapoor.

Gir studiepoeng

På Sommerskolen tilbys emner på bachelor- og masternivå med fokus på kultur, samfunn og globale utfordringer. Samtlige emner gir studiepoeng, og det hentes inn forelesere fra hele verden. I år er det til sammen 8 bachelor- og 6 masteremner å velge mellom, og for mange av studentene som deltar vil emnene de velger kunne innpasses i graden deres.

Internasjonal erfaring på seks uker

Med unike emner, undervisning på engelsk og en mangfoldig studentmasse vil studentene etter endt sommerskole ta med seg nye og spennende innsikter tilbake til sin vante studiehverdag.

– Det er en kjensgjerning at mange norske studenter ikke har mulighet til å dra på utveksling. For disse studentene vil dette være en unik mulighet til likevel å sikre seg internasjonal erfaring, sier Kapoor.

Sommerskolen samler studenter fra hele verden. Det åpner opp for dialog mellom studenter fra land med ulike akademiske tradisjoner, utvidet samfunns- kultur- og språkforståelse og nye bekjentskaper.

– Når vi vet hvor viktig det er å kunne vise til internasjonal erfaring når man skal ut i arbeidsmarkedet er dette som en gavepakke å regne. Etter seks uker kan studentene vise til akademisk erfaring i et internasjonalt miljø og en særskilt vilje til nettverksbygging, samtidig som de tar poenggivende emner, sier rektor Svein Stølen.

Får oppleve Norge

Det er ikke bare det akademiske som står i fokus på sommerskolen. Det legges opp til mye sosialt i løpet av de seks ukene studentene er samlet. De får velge blant aktiviteter som rafting og fjellvandring i Jotunheimen eller rundtur i Telemark med besøk i Heddal stavkirke og Krossobanen på Rjukan. I tillegg arrangeres det mindre arrangementer i Oslo og omegn.

– Den norske naturen er utrolig vakker og usett av mange. Sommerskolen byr på en unik mulighet til å oppleve Norge sammen med andre, understreker Kapoor.

Bilde av Jotunheimen
En av ekskursjonene du kan delta på med Sommerskolen går til vakre Jotunheimen.Illustrasjon: Colourbox.com

Where are all the Norwegians?

Stipendordningen er ikke kun til nytte for de norske studentene. For selv om de internasjonale studentene stort sett er fornøyd med oppholdet ved sommerskolen er det likevel et spørsmål som går igjen: – Where are all the Norwegians?, siterer Nita Kapoor.

Tidligere år har stipendplassene ved Sommerskolen vært forbeholdt søkere fra andre land, men i år kan altså de internasjonale studentene endelig få møte flere norske studenter.

– På global basis blir sommerskoler for studenter bare mer og mer attraktivt. Samtidig vet vi at mange norske studenter ikke har mulighet til å dra på sommerskoler i utlandet. På denne måten kan de hente denne erfaringen hjemme i Norge, understreker hun.

Hvordan søke?

Alle bachelor- og masterstudenter ved UiO kan sende inn søknad om å få stipendplass ved sommerskolen. Søknadsfristen er 15. mars. Mer informasjon om stipendordningen og hvordan man søker (engelsk)

Publisert 5. mars 2019 09:19 - Sist endret 16. mai 2019 14:42