Semesterside for KFL1010 - Høst 2012

Velkommen til en eksklusiv førpremiere av filmen Uskyld, med den prisbelønte regissøren Sara Johnsen til stede.

Filmvisningen finner sted tirsdag 25 september på Sophus Bugges hus, auditorium 3 klokka 17.00.

Etter arrangementet samtaler Sara Johnsen (tidligere filmer: Upperdog og Vinterkyss) med STKs Unn Conradi Andersen om spørsmål som: Hva er en kvinnelig regissør? Spiller kjønn inn i tilblivelsen av en film?

Alle studenter og ansatte ved STK er velkomne.

Om Uskyld: Janne møter William som hun var kjæreste med som ung og forlater sin samboer for å tilbringe sommeren med William. Senere på høsten, langt inne i skogen, blir Janne ved en tilfeldighet oppdaget av en kanopadler. Hun er svært medtatt og sammen med henne ligger to døde menn. Uskyld er historien om disse tre, om hvem de var og hva de lengtet etter.

Se trailer fra filmen her: http://www.filmweb.no/film/article877854.ece?show=trailer

17. sep. 2012 15:04

Velkommen til seminar med Harriet Bjerrum Nielsen - om kjønnsidentitet i tre generasjoner.

Hvordan har opplevelsen av å være ung kvinne i Norge forandret seg gjennom 1900-tallet? Harriet Bjerrum Nielsen og Monica Rudberg har intervjuet tre generasjoner kvinner for å finne noen svar på det.

Sted: Senter for tverrfaglig kjønnsforskning, (Gaustadaleen 30d), 4. etasje

Tid: 4. oktober kl. 12-13

Ta med matpakke og kom!

Harriet er professor ved senteret, og har - sammen med Monica Rudberg, skrevet boka "Moderne jenter". Nå jobber de også med tre generasjoner menn. Du kan lese om boka her

11. sep. 2012 14:19

Kjære Studenter! Jeg håper dere alle har hatt en fin oppstart på semesteret - og vil gjerne få ønse dere velkommen til tur mandag 3. september:

Vi ønsker jeg dere alle velkommen til tur til Reform http://www.reform.no/ og Folkemuseet mandag 3. september. Oppmøte utenfor Reforms kontorer i Akersgata 16 kl 09.50!

Her får vi først info om Reform (Ressurssenter for menn) og deres arbeid v/Ole Bredesen som arbeider der. Etter dette tar vi bussen til Folkemuseet og der får vi lunsj samt en omvisning og foredrag ved sosialantropolog Thomas M. Walle. Walle er spesiellt ansvarlig for prosjekter omkring Kjønn og etnisitet på Folkemuseet!

Vi håper dere alle vil være med - og for turen 3. september ber jeg om påmelding innen torsdag 30. august kl 14.00! send mail til meg hellepg@stk.uio.no!

Velkommen !

mvh Helle Granum program- og studiekonsulent

28. aug. 2012 15:46