Beskjeder

Publisert 15. nov. 2021 07:38

Hei

Jeg har fått inn få spørsmål til spørretimen mandag og det er jo veldig bra at dere har kontroll! Jeg tenker derfor at det er mest hensiktsmessig at jeg svarer på spørsmålene skriftlig og legger ut svarene her mandag, så kan dere bruke den oppsatte tiden på noe annet.

Lykke til i innspurten!

Margrethe

Publisert 2. nov. 2021 12:40

Onsdag 10. november kl. 12:15-14:00 i auditorium 3 Domus Juridica, vil Inger Berg Ørstavik holde gjennomgang av fakultetsoppgaven i dynamisk formuerett. Gjennomgangen vil også gå via zoom og det gjøres opptak av gjennomgangen.

Vel møtt!

Mvh

Halvor/studieseksjonen

Publisert 11. okt. 2021 07:35

Hei,

Forelesningen i panterett som er satt opp idag mandag 11.10 er tatt opp, opptaket ligger tilgjengelig på semestersiden under forelesninger, dynamisk formuerett.

Forelesning tirsdag 12.10 og onsdag 13.10 er live i zoom.

Hilsen Inger

Publisert 22. sep. 2021 14:31

To gode måter å lære på er å skrive oppgaver og å lese og kommentere andres oppgaver. Kanskje det du trenger er en skrivemakker? Slik fungerer det:

Du og en makker skriver samme gamle eksamensoppgave og bytter på en avtalt tid. Deretter kommenterer dere hverandres oppgaver. Hva hadde makkeren din fått med seg og ikke fått med seg? Hva var forståelig og hva var ikke forståelig? Dette er en lærerik eksersis, som gir god variasjon i studiehverdagen. Hyggelig er det også, spesielt om dere gjør dette f.eks. hver eller hver annen uke.

Det kan være vanskelig å finne en makker, spesielt i disse koronatider. Send en e-post til meg om du vil jeg skal hjelpe deg å finne en makker.

Erik Røsæg erik@rosaeg.no

Publisert 17. sep. 2021 08:28

Jus handler om å kunne forklare og forstå, og om å overbevise andre. Det hjelper også godt å ha et nettverk. Derfor er kollokvier ganske ideelle for jusstudenter. Man forklarer for hverandre, og forsøker å forstå og overbevise i en gruppe der man etter hvert blir trygge på hverandre. Det typiske er at man tar for seg gamle eksamensoppgaver, og et gruppemedlem innleder hver gang med et muntlig utkast til hvordan den bør løses.

Hvis du ikke har et kollokvium som fungerer greit, bør du bli med i et. Jeg setter sammen kollokvier nå. Bare send en e-post til erik@rosaeg.no med navnet ditt, så setter jeg deg i et kollokvium som jeg hjelper i gang. Skriv også til meg om du vil ha flere med i kollokviet ditt.

Som i arbeidslivet samarbeider man med forskjelligartede mennesker i et kollokvium. Det er forskjellene som skaper dynamikken og gjør det verd det. Og som i arbeidslivet må man streve litt for å få en gruppe til å ...

Publisert 27. aug. 2021 11:01

Informasjonsmøte for masteroppgaver VÅREN 2022

Hvis du skal skrive masteroppgave i rettsvitenskap våren 2022 bør du få med deg infomøtet. Møtet er digitalt.

Møtet gir informasjon om:
•    det å skrive masteroppgave
•    frister
•    valg av emne
•    fakultetets tilbud underveis i skriveprosessen

Programmet:

  • Orientering v/Berit Garvik
  • Presentasjon av Student-ITs kurstilbud v/Olav Benum
  • Presentasjon av bibliotekets kurstilbud v/Hilde Westbye
  • Råd & tips, v/ansvarlig lærer for masteroppgaver, Marte Eidsand Kjørven

 Fagpresentasjoner av aktuelle oppgavetema fra viktige fagfelt:

  • Professor Marte Eidsand Kjørven: Forbrukerrett
  • Professor Jørn Øyrehagen Sunde: Rettsh...
Publisert 20. aug. 2021 10:43

Det finnes en ressursside og en Facebookgruppe med spørsmål og svar du kan ha nytte av.

Mvh Erik Røsæg