Semesterside for AST1010 - Høst 2019

Sensur for AST1010 høst 2019 er nå klar. Du finner karakteren i StudentWeb.

Begrunnelse og klage:

Før du klager, anbefaler vi at du ber om en begrunnelse.

Informasjon om eksamener ved UiO, begrunnelse og klage finner du her.

13. nov. 2019 16:25

Da var eksamen over, håper det gikk bra. Løsningen kan finnes her. Skal legge ut beskjed når karakterene er i StudentWeb (blir nok Torsdag 14).

For oppgave 33 så var det tydelig fra svarene som ble gitt samt spørsmålene vi fikk på eksamensdagen at det var et veldig dårlig formulert alternativ der ("Det er ikke mulig å krysse…") som var lett å misforstå (hele 36% hadde krysset av på dette). Vi har valgt å fjerne dette alternativet fra eksamen så de som krysset av på dette fikk ikke noe minuspoeng for det.

6. nov. 2019 13:34

Dette er siste uke med undervisning og vi kjører repetisjon. Eksamen er 6 November kl 9 i Silurveien 2. Det er digital eksamen og det blir kun flervalgsoppgaver (selv for regneoppgavene). Mestparten vil være oppgaver der du kun trenger å kunne pensum (fakta vi har gått igjennom), men også noen enkle regneoppgaver samt oppgaver der du trenger å forstå pensum. Se repetisjons-lysarkene for mer informasjon om oppgavene og noen eksempler (og mestparten av det dere kommer til å bli spurt om er dekket i repetisjons lysarkene!).

Jeg har lagt ut lysa...

28. okt. 2019 13:29

Her en en oppsummering av siste uke med normal undervisning. Neste uke er det repetisjon. Send meg (Hans) en epost hvis det er noe spesielt du vil at vi skal gå igjennom.

Forelesning 1 og 2:

Hva er en eksoplanet. Hvilke metoder har vi for å finne eksoplaneter (doppler metoden, formørkelsesmetoden, mikrolinsing, astrometri) og kunne forklare disse. Hva er gravitasjonell linsing. Hvordan kan vi lete etter liv på andre planeter: hva er den beboelige sonen, hva er biosignaturer, hvordan kan vi finne ut om det er ting som vann etc. på en eksoplanet?

Hva er en galakse. Hvor stor er en galakse og hvor mange stjerner har den. Hvilke typer galakser finnes det. Hva er en galaksehop. Hvordan kan vi veie en galaksehop.

27. okt. 2019 13:35