Offisiell invitasjon til kosmisk snorkeltur

Kjære leser,
Du er herved invitert med på min snorkeltur i kosmos. 
Mitt navn er Ida; fysiker og strebende poet. Jeg er i den privilegerte posisjonen at jeg får betalt for å utforske kosmiske farvann. En moderne Marco Polo, om du vil. Det er i det minste slik jeg liker å beskrive det selv.  
I løpet av de neste månedene skal jeg ta del i et stort prosjekt, hvor planen er å sende en satellitt til en planet i nabolaget. Målet er å hente ut så mye observasjonell data som mulig, mens den majestetisk flyter rundt i bane. Etterhvert vil vi også forsøke å gjøre et dypdykk ned på overflaten. Det finnes derimot mange fisker i havet, og dersom ting går omtrent etter planen, vil vi runde av hele ferden med å studere enda mer eksotiske fenomener, som sorte hull og relativistisk hastighet! 
Før vi drar på oss svømmeføttene helt, kjære leser, gjenstår flere viktige detaljer. Blant annet må vi finpusse drivstoff- og baneberegningene. Det er riktignok ikke de mest spennende aspektene, men vi er tross alt i en bransje hvor vi liker at ting er litt forutsigbare. Ikke misforstå; noe kommer til å gå galt. Vår jobb er mer eller mindre å sørge for at det går galt innenfor trygge rammer. 
Det er veldig enkelt å overromantisere romferder. Kanskje dette kan gi deg et innblikk i noen av de mindre glamorøse aspektene som ligger bak. Når det er sagt, er det klart vi skal romantisere og drømme! Det finnes øyeblikk i livet hvor man burde ha bena godt plantet på bakken. En romreise er definitivt ikke en av dem.
Da gjenstår det bare å pakke snorkel og håndkle, og hva enn du gjør; ikke få panikk!
Av Ida Risnes Hansen
Publisert 2. sep. 2017 21:16 - Sist endret 7. feb. 2020 15:47