DID WE MAKE IT????

Kjære lesere,

i dag blir vår skjebne avgjort. Blir vi de aller første i universet som setter tentakkel på Froderia, eller blir vi de som kom nærmest, men ikke helt fram og aldri hjem igjen?

Vi har en lang, turbulent reise bak oss (ironisk, siden det ikke finnes luftmotstand i verdensrommet), og vi har lagt mye hardt arbeid inn i dette prosjektet. I dag er altså dagen der det brister eller bærer. 

Det ville være overflødig å forklare at vi mildt sagt er spente.

Så for kanskje (men forhåpentligvis ikke) aller siste gang:

  Hei, bloggen!  

Bildet kan inneholde: blå, fiolett, lilla, grafisk design, illustrasjon.

 

Du husker kanskje at vi simulerte landingen vår i forrige innleggDet krevde litt tid, prøving og feiling, men vi kom til slutt fram til en ganske god plan (her!). Her er en kjapp recap:

  1. I det vi entrer atmosfæren booster vi for å minke hastigheten vår med en boost på - 75 m/s i tangensiell retning.
  2. Vi skyter så opp fallskjermen vår ved høyden 100 000 m over overflaten.
  3. Til slutt bruker vi vår landings-thruster ved høyden 200 m over overflaten.

Litt som med interplanetariske reiser, vil virkeligheten også her kunne by på uforutsette komplikasjoner. Det betyr at vi kanskje må improvisere litt underveis. Heldigvis er vi veldig flinke på improvisering! 

Vi kaster ikke bort tiden vår, og setter igang med å skille landingsmodulen vår fra romskipet som går i stabil bane rundt Froderia. Vi gir modulen en liiiten boost (75 m/s i negativ tangensiell retning), for å begynne nedstigningen mot planetoverflaten. (Hvis dere ikke hører mer fra oss etter dette, ring den Mørkerianske romfartsorganisasjonen for oss og si at vi er lei oss for de stjålne rakettmotorene...) 

Bildet kan inneholde: tekst, sirkel, linje, diagram.


Landingsmodulen vår veier forresten 90 kg, har et areal på skarve 0.3 m2, og inneholder:

  • 1 stk. fallskjerm med et areal på 73.9 m2, og med freshe farger ;)
  • 1 stk. landings-thruster som kan booste med styrke 66532 Newton
  • 2 veldig små, litt skremte Mørkerianske amatør-astronauter og -rakettforskere

So far, so good. Vi daler nedover med helt passe hastighet, og forbereder oss på sammenstøtet med Froderias atmosfære. (Denne ble vi kjent med her!)

 

...

 

Ehhhh...sååå vi gjorde ikke helt som forventet... Vi havnet ikke inn i atmosfæren slik vår modell fortalte oss vi skulle, istedenfor så forsatte vi rundt Froderia... Men det vi vet, eller mer håper på, at kommer til å skje er at vi vil få en liten ellipsebane som vil føre oss enda litt nærmere planeten, vi gjør da derfor ikke noe med kursen vår og venter på at vi blir dratt inn i atmosfæren.

Bildet kan inneholde: tekst, sirkel, linje, skrift.


Hallo, dette går jo vår vei!!! Dette var det vi tenkte kom til å skje og så skjedde det! Kanskje vi blir flinkere på disse romgreien etterhvert vi også!! Oi, se der er jo bakken! Det ser ut som om vi kommer til å lande på et perfekt sted!

Bildet kan inneholde: tekst, linje, plott, skråningen, parallell.

Fem, fire, tre, to en...

FY SØREN, VI HAR LANDET!!!!! 

Bildet kan inneholde: illustrasjon, tegnefilm, kunst, grafisk design.


Med dette er altså vårt store oppdrag over, og vi har oppnådd vår store drøm; å lande på en helt fremmed, vakker planet! Og om dette ikke var nok, så har vi klart det med livet og alle tentaklene i behold! Vår geléaktige konsistens er nok ikke den eneste grunnen til at vi er litt skjelvne akkurat nå...

Det er virkelig ikke så mange ord vi kan få ut for øyeblikket. Derfor har vi laget en landings-video til dere (med meget kul soundtrack, så opp med lyden!) som illustrerer vår spennende, men heldigvis fredelige ferd ned mot overflaten til Froderia! En video sier mer enn en million ord!
Bildet kan inneholde: tekst, linje, linjekunst, hånd, diagram.
              Vi er jo bare amatør-rakettforskere.Takk for at dere har fulgt med oss på vår utrolige reise! Vi må innrømme at vi ikke har planlagt såpass langt inn i fremtiden. Akkurat som om vi liksom ikke helt forventet at vi skulle nå så langt...

Men vår første prioritering akkurat nå er å etablere oss her på Froderia og utforske omgivelsene litt. Ved første øyekast kan det se ut som Froderia har helt spesielle egenskaper når det kommer til tid og rom... Dette må vi jo se litt nærmere på!  Vi kommer selvfølgelig tilbake til dere med mer revolusjonerende, spennende forskning her fra Froderias overflate! Det kan ta litt tid, men som dere sikkert vet allerede; tid er relativt! 

 

Forrige innlegg                                                                        Neste innlegg

Publisert 22. nov. 2020 20:30 - Sist endret 18. des. 2020 16:39
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere