Informasjon om eksamen

Eksamen vil i år være hjemmeeksamen. Eksamen deles ut gjennom Inspera som en pdf-fil. Innlevering vil være som en pdf-fil som beskrevet i oppgaven. Eksamen skjer over to dager og er forventet å svare til ca. 16 timers arbeid for en godt øvet student som mestrer pensum godt.

Oppgavens form

Strukturerte oppgaver: Det vil være noen oppgaver som har samme form som tidligere eksamensoppgaver. De vil være strukturerte med flere deloppgaver.

Åpne oppgaver: Det vil være noen oppgaver som har samme form som oblig 3 og oblig 4. Disse oppgavene vil i mindre grad være strukturerte og du må besvare disse med en tekst som du selv har strukturert.

Diskusjonsoppgaver: Det vil også bli gitt oppgaver som krever at du diskuterer en fysisk problemstilling på samme måte som du har gjort i gruppetimene.

Vurdering

Det vil i oppgavene bli lagt mer vekt på de fysiske resonnementene og mindre vekt på å få riktig svar. Det å kun oppgi et svar eller en sekvens med likninger gir liten eller ingen uttelling. Det er viktig å demonstrere mestring av pensum. Det vil derfor være viktig å velge en tilstrekkelig utfordrende problemstilling der dette er mulig. Din vurdering av hva som tilstrekkelig utfordrende og hvordan du viser at du mestrer de sentrale delene av pensum er også et element som vurderes. Din vurdering av hva som bør inngå i en besvarelse av en problemstilling vil også telle i vurderingen.

Vurdering av numeriske løsninger

Det vil være oppgaver som du må modellere og løse numerisk. Innslaget av numeriske oppgaver vil være vesentlig større på hjemmeeksamen enn i eksamensoppgaver fra 2019 og tidligere. Du kan bruke programmer som er skrevet i læreboken i dine løsninger, på samme vis som du kan bruke matematiske og fysiske argumenter som du finner i læreboken. Men det viser større mestring å utvikle de fysiske resonnementene, de matematiske argumentene og programmene selv. Det er svært viktig at du kommenterer både matematiske utledninger og argumenter og hvordan et program er bygget opp slik at vi kan se hvordan du har tenkt og hvor godt du mestrer faget. Eleganse i de matematiske argumentene og i programmene vil kunne telle positivt, men det er ikke en nødvendig betingelse for å få en god karakter. Det er tillatt å bruke Sympy til å løse integraler, men du må da vise hvordan du har satt opp og løst problemet med Sympy.

Samarbeid og bruk av kilder

Besvarelsen skal være et selvstendig arbeid. Det er ikke tillatt å få hjelp til å løse oppgavene eller å samarbeide om å løse oppgavene. Hvis du bruker noe du har funnet i lærebøker, på nettet eller andre steder må du oppgi kilden. Avskrift eller bruk av kilder uten henvisning kan bli vurdert som fusk. Avskrift av en annen students besvarelse vil også kunne bli regnet som fusk. Det er derfor svært risikabelt – og ikke tillatt – å dele din besvarelse eller deler av denne med andre studenter. Noen studenter kan bli plukket ut til en muntlig presentasjon av besvarelsen sin. Besvarelsene vil kontrolleres for plagiat både mot kilder på internett, tekstdatabaser og andre besvarelser. Fusk på eksamen er svært alvorlig og kan i ytterste konsekvens medføre at man mister retten til å gå opp til eksamen ved alle norske utdanningsinstitusjoner i inntil ett år. Se for øvrig UiOs regelverk om fusk her: https://www.uio.no/studier/eksamen/fusk/

Digital trøsterunde

Det vil være mulig å stille spørsmål om eksamenssettet på padlet eller på zoom. Det er satt av to timer til zoom-spørsmål tirsdag 1/12 1100-1200 og onsdag 2/12 1100-1200. På zoom vil vi bruke venteromfunsjonen og kun ta inn en og en student av gangen. Du finner zoom-møtet på canvas.

 

Publisert 23. nov. 2020 11:56 - Sist endret 2. des. 2020 09:36