Obliger 2014

Oblig 14. Fjortende regneverksted 20. mai. Fra både kapittel 14: Koherens, dipolstråling og laser, og kapittel 15: Skinndybde og bølgeledere.

Oblig 13. Trettende regneverksted 29. april. Wavelettransformasjon.
Her er to filer du har bruk for: bokfink.wav  og  svarttrost2.wav .
Det kan være lurt å gjennomføre denne obligen, for du har direkte bruk for programmet og erfaringen med denne obligen i prosjektoppgaven!

Oblig 12. Tolfte regneverksted 22. april. Interferens - Diffraksjon.

Oblig 11. Ellefte regneverksted 8. april. Geometrisk optikk.

Oblig 10. Tiende regneverksted 25. mars og 1. april (se detaljer under "Tema for ukene"). Lysmåling, dispersjon av lys, farger.

Oblig 9. Niende regneverksted 18. mars. Refleksjon og transmisjon av elektromagnetiske bølger, polarisasjon, dobbeltbrytning.
De som ønsker å bryne seg litt på oppgave 24 (ikke del av oblig) kan laste ned en figur det er lettere å jobbe med her.

Oblig 8. Åttende regneverksted 11. mars. Maxwells ligninger og elektromagnetiske bølger.

Oblig 7. Syvende regneverksted 4. mars. Dispersjon, bølger på vann, numerisk beregning av tidsutviklingen til en bølge.

Oblig 6. Sjette regneverksted 25. februar. Lydølger, toneskala, astronomi m.m.!

Oblig 5. Femte regneverksted 18. februar. Nå begynner vi med bølger!

Oblig 4. Fjerde regneverksted 11. februar. De som har liten trening i bruk av numeriske metoder, ønsker vi å gi ekstra hjelp. Det er lettest å få til dette før lunch (for da er det minst folk vanligvis). Husk at det er listet prototyper på programmer i kapittel 4 (også som del av oppgaveteksten). Det anbefales sterkt at du leser kapitlet før du møter på regneverkstedet. Her er datafiler du kan ha bruk for i obligen:

Oblig 3. Tredje regneverksted 4. februar. De som har liten trening i bruk av numeriske metoder, ønsker vi å gi ekstra hjelp. Det er lettest å få til dette før lunch (for da er det minst folk vanligvis). Husk at det er listet prototyper på programmer i kapittel 3. Det anbefales sterkt at du leser kapitlet før du møter på regneverkstedet.

Oblig 2. Andre regneverksted blir tirsdag 28. januar. Klikk på lenken for å få opp oppgavene. Merk at noen oppgaver ikke finnes i 2013-utgaven (må skrive ut en side fra 2014-utgaven for å få oppgaveteksten i tilfelle du ellers satser på 2013-utgaven).  

Oblig 1. Første gruppetime/regneverksted blir tirsdag 21. januar. Klikk på lenken for å få opp liste over oppgaver. Merk at det samme sted gis en del generelle betraktninger som er viktige for læring og læringsmiljøet vårt der du og dine bidrag betyr mye!

Publisert 15. jan. 2014 09:47 - Sist endret 15. mai 2014 18:23