Tips for elektronisk innlevering av obliger

Obligene kan skrives i LaTeX eller f.eks. Word med ligningseditor, men vi anbefaler ikke at du lager din besvarelse på denne måten. Det tar for mye tid å få alle detaljer korrekt med LaTeX eller Word. Allikevel kan det være ok å gjøre det noen ganger for å få litt trening.

Alternativet er å besvare obligen med hånd på vanlig papir, med en penn som har høy kontrast og en håndskrift som er rimelig bra. Arkene du skriver kan så scannes inn. Den enkleste løsningen er å avfotografere ark for ark med mobiltelefonen og bruke en egnet app for å få laget pdf-filen du skal levere.

Erik Skaar har gitt oss kjempegode tips:

  • scann innleveringene med en app på telefonen som heter CamScanner (https://www.camscanner.com/user/download). Appen tar et bilde, men modifiserer det slik at kontraster blir bedre og resultatet blir lagret som en pdf. Appen er helt gratis (CamScanner Free) og finnes til Android, iOs og Windows.
  • Etter du har tatt bildet foreslår appen en beskjæring av bilde slik den tror arket er - det er av og til feil. Hvis det er feil kan du beskjære bilde selv ved å dra i rundingene på siden. Trykk på hakken for å lagre bildet.
  • Nå er du inne i den pdf- filen og kan lagre flere bilder til pdf-en. Trykk igjen på kameraet i nedre høyre hjørne for å legge til flere sider.
  • Du kan bruke CamScanner for å sende pdf-filen til din epost-adresse: trykk på pdf-filen/bildesamlingen du vil ha. Trykk deretter på de tre prikkene oppe i høyre hjørne. Der vil et alternativ være “Email to Myself ”. Appen vil spørre etter eposten første gangen.
  • Sender inn filen i Devilry.

Hele prosessen kan beundres her

https://www.youtube.com/watch?v=hvMd-Du_dMs

Jeg vil til slutt legge til at de av dere som ikke finner en grei måte å få levert obliger elektronisk, får ta kontakt med meg slik at vi kan forsøke å finne en løsning også for dere.

Publisert 23. jan. 2017 14:32 - Sist endret 23. jan. 2017 14:32