Beskjeder

Publisert 11. juni 2019 22:17

Hei dere,

Vi har blitt gjort oppmerksomme på at det kan være vanskelig å skrive den individuelle rapporten med skriftstørrelse 12 og overholde antall sider. Skriftstørrelse 11 kan derfor brukes i både grupperapportene og den individuelle.

-- Marte

Publisert 8. juni 2019 11:02

Hei alle sammen!

14 Juni er det avslutningsfest i Escape for IN1060, da skal det feires at sommerferien endelig kan starte og god innsats i faget. Mens vi koser oss med pizza, noe godt å drikke og videofremvisning :)

Dørene åpner 16:30 og pizza blir servert, deretter starter videofremvisningen og vinnere kåres. Fra kl 19:00 åpner dørene for andre studenter og Defi holder Quiz.

For at vi skal få bestilt nok mat må du melde deg på arrangementet via denne linken: https://nettskjema.no/a/119500Frist for påmelding er 11. Juni kl 23:00. 

Vi gleder oss til å se videoene og avslutte semesteret med dere. Håper å se dere på avslutningsfesten, masse lykke til med siste innspurt!!

- Gruppelærerne



 

Publisert 3. juni 2019 10:14

Hei alle sammen, 

Mappen for innlevering av rapportene er nå åpnet, og vi vil oppfordre alle til å sjekke at alt stemmer i Devilry. Det skal være åpnet to mapper med én for hovedrapport og teknisk rapport, og én for individuell. 

Hold også av ettermiddagen fredag 14. juni fra 16:30 for avslutningsfest med pizza og videofremvisning i Escape. Mer informasjon om dette kommer når alt er klargjort. 

Lykke til med IN1010 på fredag, og siste innspurt med rapport! 

- Helle :-) 

Publisert 28. mai 2019 07:57

Hei alle sammen, 

Vil bare minne om at det ikke lenger holdes gruppetimer i emnet. 

Dersom dere har noen fagrelaterte spørsmål eller ønsker veiledning i prosjektet må dere for all del bare ta kontakt med en av oss gruppelærerne. Vi er tilgjengelige på mail! 

Lykke til med siste innspurt - både i IN1060 og andre fag! :-)

- Helle 

Publisert 6. mai 2019 13:59

Hei in1060 studenter, 

Presentasjon nr. 2 kom tidlig i år, og det ser ut til å påvirke hvor langt prosjektene har kommet med utvikling av fysiske prototyper. Semesteret nærmer seg slutten, og vi er bekymret for at dere har satt av nok tid til sluttinnspurten. Denne ukens gruppetimer er derfor gjort om til veiledningstimer der det er satt av 30 min til veiledning for hver gruppe (alene) med alle gruppelærerne tilstede (se link under for booking). 

 

Under veiledningen ønsker vi å snakke om prototyper, konsept og idé, så ta gjerne med bilder/skisser/props som viser det dere har gjort til nå. Det gjør ingenting om ideene ikke er ferdige, eller at dere føler at dere har kommet for kort til å kunne snakke om de ulike. Dere behøver ikke forbedrede dere noe til veiledningen, men om dere har konkrete spørsmål er dette en gyllen mulighet til å ta opp. 

Vi kjører førsteman...

Publisert 9. apr. 2019 13:46

Gruppetimen førstkommende fredag (12.04.) er avlyst. De som vanligvis benytter denne gruppetimen kan gjerne gå på en annen :-)

- Helle 

Publisert 1. apr. 2019 14:40

Vi viser videoene og deler ut premier før en kort forelesning om gruppearbeid-obligen. --Tone

 

Publisert 1. apr. 2019 10:43

I dag kommer gjesteforelesere som forteller om pensum-litteraturen: Trenton Schulz forsker på interaksjon med roboter og Julie Nilsen & Kristine Røyneland skriver masteroppgave der de lager en chatbot. I tillegg snakker jeg om de to andre artiklene om AI som designmateriale. --Tone

Publisert 27. feb. 2019 23:49

Heihei alle sammen, 

Litt info om neste ukes presentasjoner; presentasjons-foiler må lastes opp på gruppens side innen mandag 23:59 i .pdf format. Grunnen til at dette skal lastes opp så tidlig er for at alle skal ha samme tidsfrist uavhengig av hvilken gruppe de holder presentasjon i. Det vil også gå raskere under presentasjonene når alt ligger klart ute. Husk å sjekke at linken til foilene funker på en IFI pc for å unngå feil på presentasjonsdagen!

Husk også å oppdatere emnesiden. 

- Inger Helene og Helle

Publisert 22. feb. 2019 18:24

Jeg vil snakke om temaet som skulle vært forelest: "design for og med brukere" den 4. mars. Bruk gjerne tiden til å lese pensum: jeg har nå lagt inn lenker til pensumartikler til hver forelesning; den fulle pensumoversikten finner dere her. Husk at pensum er nyttig for prosjektrapporten. God les! --Tone

Publisert 22. feb. 2019 15:49

Hei alle sammen,

Nå skal alle ha fått prosjektgruppe og tilegnet en gruppetime å ha presentasjon i. Dette kan dere finne øverst under innleveringer og presentasjoner eller følge direkte link her.

Det var noen av dagene som ble for fulle med presentasjoner og derfor har ikke alle fått førstevalget sitt - si ifra hvis dette blir/er et problem. 

Si gjerne ifra hvis det er noe feil med oversikten ang. brukernavn eller navn på gruppa: martrim@ifi.uio.no

Prosjektsidene deres satser vi på å få opp iløpet av mandag.

Ønsker dere en god helg! :)

- Marte

Publisert 21. feb. 2019 12:02

Hei dere, 

Vi forstår det sånn at flere har utfordringer med oblig 2 som skal leveres inn i morgen kveld. Derfor vil Jakob og Inger Helene være tilgjengelig for hjelp med Arduino under gruppetimen på fredag på seminarrom Caml kl 10:15.
Merk dere at dersom ingen dukker opp den første halvtimen vil de gå. Gruppetimen vil ellers gå som normalt, og holdes denne uken av Marte. 

Lykke til med innlevering!! 

Helle :-) 

Publisert 20. feb. 2019 16:13

Hey, 

Minner om at frist for Arduino-oblig 2 er førstkommende fredag kl 23:59. Husk å sjekke at alle filer vedlegges, og at de leveres i riktig filformat; rapport i .pdf og kode i .ino.

Vi må også beklage at det er gitt ulik informasjon hva gjelder vedlegg av video i oblig 2. Riktig måte å levere på er å laste opp videoen på feks. Vimeo eller YouTube, og oppføre linken i oblig-teksten. Dersom man ikke ønsker at videoen gjøres offentlig kan man opprette et passord og legge ved dette sammen med linken. Med andre ord skal dere ikke laste opp selve videoen som en egen fil i Devilry.

Vi vil også minne dere på å sjekke UiO-mail daglig. Dette er veldig viktig spesielt rundt oblig-frister da dere kan gå glipp av nye frister og lignende. 

Helle :-) 

Publisert 11. feb. 2019 08:59

Heihei, 

I orakeltimen denne uken vil Jakob gjennomgå teksten for oblig 2 i plenum. I gruppetimene vil vi snakke om første datainnsamling, hvilke metoder som kan være hensiktsmessig å anvende og fordeler/ulemper med de forskjellige. Vi kommer i tillegg til å snakke litt om artiklene som har vært på pensum til nå.

Minner også om fristen for å melde inn grupper/single i nettskjemaet førstkommende fredag 23:59. Dersom man har en ikke-komplett gruppe, dvs. to eller tre stykk, kan man skrive "ledig" i feltet for medlem 3-5, så vil vi sette dere sammen med single som søker gruppe. 

- Helle 

Publisert 7. feb. 2019 18:52

Heihei, 

Gruppetimen i morgen (fredag) kl 10-12 på Caml vil opprinnelig gå som normalt med gjennomgang av bruksorientert-design prosess og iterasjoner, men dersom man skulle ha behov for hjelp med siste finish på første oblig vil Jakob være tilgjengelig for å svare på spørsmål. Vi legger opp timen etter oppmøte og ønsker. 

Beklager litt sen beskjed angående dette, men håper de som har behov for hjelp får det med seg :-) 

Lykke til med innlevering! 

Helle 

Publisert 5. feb. 2019 10:33

Hei dere! 

Nå er skjemaet for registrering av prosjektgrupper åpnet. I skjemaet må dere oppgi uio-brukernavnene på de i gruppen og hvilken gruppetime dere ønsker å gå i. Samt et gruppenavn.

For dere som ikke har prosjektgruppe enda kan dere også registrere dere i skjemaet hvis du ønsker at vi (gruppelærere og faglærer) setter sammen en prosjektgruppe. Hvis denne statusen endrer seg i etterkant, ta kontakt med oss på epost. 

Svarfrist på skjemaet er 15. Februar. For dere som vil bli satt i grupper vil disse være klare til 22. Februar.


Husk at gruppenavnet vil bli publisert på emnesiden Dere kan endre navnet underveis i prosjektet, men url-en vil inneholde det gamle gruppenavnet. Så velg et gruppenavn dere kan stå for i etterkant. 

Det er nok at en i gruppa registrerer dere.&nbsp...

Publisert 29. jan. 2019 14:34

Hei, 

Vi har opprettet en piazza der dere fritt kan stille spørsmål om Arduino og prosjektarbeidet. 

I tillegg har vi opprettet en mappe der vi samler alle gruppetime-foiler og diverse maler dere kan anvende i kurset (eventuelt bare bruke til inspirasjon). Her finner dere blant annet mal til arbeidskontrakt, for dere som har etterspurt dette. 

Link til piazza
Link til Google Drive

Helle :-)

Publisert 18. jan. 2019 15:29

Betal for settet via denne lenken, vis kvitteringen i resepsjonen i OJDs hus, så får du utlevert et Arduino starter kit. --Tone

Publisert 15. jan. 2019 11:36

Siden vi nå må betale toll av alle varer fra utlandet så blir Arduino-settene dyrere enn i fjor. Vi kan tilby settene for 800 kr., som er under selvkost fordi vi har et restopplag fra i fjor av billigere sett. Det blir mulig å kjøpe settene i løpet av uken, nærmere beskjed kommer når det er klart. --Tone